|

Üç döneme takılanlar

Üç dönem kuralını istisnalar dışında her dönem işleten AK Parti’de 92 belediye başkanı istirahate çekilecek. Ancak kural, MKYK’nın alacağı kararla bir kaç isim için esnetilebilir.

Fazlı Şahan
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:30 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Alaaddin Yılmaz - İbrahim Karaosmanoğlu
Alaaddin Yılmaz - İbrahim Karaosmanoğlu

AK Parti'de üç dönem kuralına 92 belediye başkanı takılıyor. AK Parti’de devam eden üç dönem kuralına takılan belediye başkanları 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyecek.

Bu kurala takılan 92 mevcut belediye başkanı bulunuyor. Bunlardan biri büyükşehir, biri il, 63'ü ilçe, 27'si ise belde belediye başkanı. Parti tüzüğünde yer alan söz konusu durumla ilgili yetki son sözü söyleyecek olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK). Yetkiyi esnetme hakkı ve yetkisi bulunan MKYK’nın gerek gördüğünde birkaç başarılı isim için adaylık yolunda vize verme hakkı bulunuyor. Üç dönem kuralına takılan bazı belediye başkanları şöyle:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu üç dönemdir bu görevi yürüten tek AK Partili büyükşehir belediye başkanı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da 3 dönem kuralına takılıyor. İstanbul'da Arnavutköy'de Ahmet Haşim Baltacı, Bahçelievler'de Osman Develioğlu, Beyoğlu'nda Ahmet Misbah Demircan, Güngören'de Şakir Yücel Karaman, Kağıthane'de Fazlı Kılıç, Ümraniye'de Hasan Can, Şile'de Can Tabakoğlu, Zeytinburnu'nda Murat Aydın da üç dönemdir bu görevi yapıyor. Ankara'da ise başta Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olmak üzere Kahramankazan, Akyurt, Çamlıdere, Pursaklar belediye başkanları aynı durumda.

#AK Parti
#Yerel Seçim
5 yıl önce