|

Türünde ilk olan 'Senarist' yakında vizyonda

Türkiye'de daha önce yapılmamış türlerden biri daha yapılıyor. Gizem türündeki ilk Türk yapımı film olan Senarist Şubat ayında vizyona girecek.

Yeni Şafak
17:20 - 11/01/2016 پیر
Yeni Şafak

Yetişkinlere yönelik ilk animasyon yapımdan korku türü yapımların genişleyen konu yelpazesine, yerli sinemada radikal adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye'nin ilk gizem filmi 'Senarist' seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor.







Filmde Adem adındaki karakter, büyük planların gerçekleşmesi için küçük hamlelerin ne kadar önemli olduğu hakkında 'Senarist' adında bir kitap yazar. Kitabın yayımlanması için çaba gösteren Adem, her seferinde engellere takılınca maddi ve manevi zorluklara göğüs germek zorunda kalır. Bir gün üzerinde "Senaristi bul" yazan bir not alır ve gizemli grupların da içinde olduğu bir serüvene başlar. Kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın içinde bulan Adem, üzerine oynanan oyunların sebebini öğrenmek için Senarist'i bulması gerekir.



Yönetmenlik koltuğunu ve senaryosunu Hulusi Orkun Eser'in üstlendiği yapımın başrollerini M. Asım Tuncay Aynur, Mustafa Uzunyılmaz, Dilara Büyükbayraktar, Murat Parasayar ve Ebru Sarıtaş üstleniyor.



Türkiye'nin yerli sinema skalasını bir tık daha yukarı taşımayı hedefleyen gizem filmi Senarist 26 Şubat 2016'da vizyona girecek.


#senarist
#gizem
#Hulusi Orkun Eser
#Asım Tuncay Aynur
#Mustafa Uzunyılmaz
8 سال واپس