|

Aslan evinde kükredi

Sezona yenilenen kadrosuyla giren Galatasaray, ligdeki ilk maçında sahasında Kayserispor'u farklı yendi. G.Saray'da yeni transferlerden Gomis 2 gol ve 1 asistle yıldızlaştı. Belhanda da 1 gol ve 1 asistle oynadı. Sarı-kırmızılıların diğer sayısı Tolga'dan geldi. 85'te Lopes'in atılmasıyla 10 kişi kalan Kayseri'nin tek golünü ise Levent kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:23 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Aslan evinde kükredi
Aslan evinde kükredi

Geride bıraktığımız son 2 sezonda büyük hüsran yaşayarak bu sezona bomba transferlerle giren Galatasaray, yeni sezondaki ilk maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yeni sezona lider başlamanın keyfini yaşadı. Yeni transferler Gomis ve Belhanda'nın şov yaptığı karşılaşmada sarı-kırmızılı takım maçın baştan sona hakimi oldu. Maça Galatasaray etkili başladı. 16. dakikada Rodrigues çizgiye inerek ortasını açarken, Tolga kale önünde tamamladı ve takımını öne geçirdi: 1-0. 29'da Deniz'in sağ kanattan kullandığı korner vuruşuna iyi yükselen Levent kafa vuruşuyla eşitliği sağladı: 1-1. 35'te Mariano'nun sağdan açtığı ortayı Gomis indirirken, Belhanda tamamladı ve bir kez daha sarı-kırmızılı takım öne geçti: 2-1. 37'de Belhanda'nın ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Gomis, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu gönderdi ve farkı açtı: 3-1. 39'da Belhanda'nın kullandığı korner vuruşunu ön direkte Fernando havalandırırken arka direkte Gomis yarım vole ile tamamlamaya çalıştı ancak çerçeveyi tutturamadı. 53'te Ndiaye'nin defans arkasına attığı pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Tolga'nın şutunda Lung gole izin vermedi. 79'da Linnes'in sol kanattan açtığı ortaya ayak dışıyla vuran Gomis kaleciyi geçemedi. 85'te Rodrigues'e kontra atağa çıkarken faul yapan Tiago Lopes ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundna atılarak takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmada başka gol olmazken sarı-kırmızılı takım yeni sezona galibiyetle başladı. 87'de Linnes'in ara pasıyla ceza sahasına giren Gomis sert bir şutla rakip kaleciyi mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 4-1.

Şampiyonluk istiyorum

G.Saray'ın son transferi Sofiane Feghouli'nin transferinin maliyeti belli oldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Cezayirli futbolcunun bonservis bedeli olarak İngiltere'nin West Ham United takımına 4 milyon 250 bin Euro ödenecek. G.Saray, 5 yıllık anlaşma yaptığı 27 yaşındaki oyuncuya ise her sezon için 3 milyon 850 bin Euro sabit ücret ödeyecek. Feghouli'ye ayrıca her sezon için forma giyeceği 10. ve 20. resmi maçlara istinaden 75'er bin Euro, kazanılan her puan için de 5 bin Euro ödeme yapılacak. Buna ek olarak 5 sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasına kalınan her bir sezon için 200 bin Dolar, UEFA Avrupa Ligi'nin kazanılacağı her sezon için de 100 bin Dolar başarı primi ödenecek. G.Saray'ın dünkü maçını izleyen ve taraftarları selamlayan Feghouli, sarı-kırmızılı takıma geldiği için mutlu olduğunu dile getirerek, "Sabırsızlıkla takım arkadaşlarımla tanışıp idmanlara başlamak ve bu sahada çıkıp oynamak istiyorum. Buraya şampiyon olmak için geldim, şampiyonluk istiyorum. İyi çalışmam lazım. 5 yıllık bir kontrat imzaladım; Galatasaray tarihine geçmek için uzun bir kontrat. Umarım her şey istediğim gibi olur” diye konuştu.


Yeniler ilk 11'de

G.Saray'da 6 yeni transferin tamamı ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Igor Tudor, sezon öncesi kadroya katılan Mariano, Maicon, Fernando, Ndiaye, Belhanda ve Gomis'e başlangıç kadrosunda yer verdi. Maicon, Gomis ve Belhanda, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds ile yapılan maçlarda forma şansı bulurken, Mariano, Ndiaye ve Fernando ise ilk kez G.Saray ile resmi maça çıktı.

  • Selçuk yedek Muslera kaptan
  • G.Saray'da sakatlıkları nedeniyle son yapılan antrenmanlarda düzenli yer alamayan Selçuk İnan ve Yasin Öztekin, maça yedekler arasında başladı. Selçuk'un yedek kulübesine geçmesiyle birlikte sahaya kaptan olarak çıkan Muslera, G.Saray kariyerinde 4. kez ligde kaptanlık pazubandını koluna taktı. Uruguaylı kaleci, daha önce 2015-16 sezonunda 3 kez ligde saaya kaptan çıkmıştı.
Takıma sevgi Tudor'a ıslık

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan takımı tribüne çağırdı. Takımı önce birlikte tribüne davet ederek alkışlayan sarı-kırmızılı futbolseverler, ardından oyuncuları tek tek çağırarak "üçlü" çektirdi. Maç öncesi takım kadroları anons edilirken oyuncuları alkışlarla destekleyen taraftarlar, teknik direktör olarak Igor Tudor'un adının okunmasının ardından ise ıslıklarla protesto etti.

Serdar Aziz 239 gün sonra

Kayseri karşısında stoper olarak sahaya çıkan Serdar Aziz, 239 gün sonra formasına kavuştu. Serdar, geçen sezonun 15. haftasında 18 Aralık 2016'da oynanan Osmanlıspor maçında sakatlık geçirmişti.

#Galatasaray
#Kayserispor
#Süper Lig
#Gomis
7 yıl önce