|

Maske ve mesafeli maratonun kazananları belli oldu

Dünyanın en iyi 8 yarı maratonundan biri olarak değerlendirilen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu tamamlanırken erkeklerde Sezgin Ataç, kadınlarda ise Fatma Demir birinci oldu. Yarışa başlangıçta maske takma zorunluluğu olurken, atletler 20, 200 ve 1000 metrede maskelerini çıkarabildi. Yarışmacılar başlangıç çizgisinde de sosyal mesafe kuralı ile sıralandı.

11:56 - 20/09/2020 Pazar
Güncelleme: 13:22 - 20/09/2020 Pazar
AA
Maraton kıyasıya rekabete sahne oldu.
Maraton kıyasıya rekabete sahne oldu.

Tarihi Yarımada'daki 21 kilometrelik koşunun startını İstanbul Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Keleş verdi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan yarışa başlayan 47 elit sporcu, Kumkapı, Sarayburnu, Sirkeci istikametinden devam ederek Eminönü, Unkapanı, Fener, Balat, Ayvansaray ve Feshane yönünde yarışı sürdürdü. Eyüp kavşaktan önce (Feshane binasının bitimine gelen noktadan) dönüş yapan atletler, başlangıç noktası olan Yenikapı Etkinlik Alanı'nda bitiş çizgisine ulaştı.

Maske ve mesafeye dikkat edildi

Start alanında ve yarışa başlangıçta maske takma zorunluluğu olurken, atletler 20, 200 ve 1000 metrede maskelerini çıkarabildi. Yarışmacılar başlangıç çizgisinde de sosyal mesafe kuralı ile sıralandığı dikkat çekti. Düzenlenen maratonun katılımcı sayısı 2 bin 500 kişiyle sınırlı tutuldu. Halk koşusuna katılan sporcular ise beşer saniye aralarla start aldı. Daha sonra ise patenciler yarışa başladı.



Erkeklerde birinci Sezgin Ataç

Yarışta erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Sezgin Ataç 1,03,16'lık derecesiyle ilk sırada yer alırken, Adel Mechaal 1,03,25'lik derecesiyle ikinci, Benard Cheruiyot Sang ise 1,03,51 ile üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda ipi Fatma Demir göğüsledi

Kadınlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu sporcu Fatma Demir 1,13,17'lik derecesiyle birinciliği elde etti. Daisy Jepto Kimeli 1,13,29 ile ikinci, Esma Aydemir de 1,15,40'lık derecesiyle üçüncü oldu.

Yarış sonunda fenalaşan Fatma Demir, sedyeyle ambulansa taşındı ve burada tedavisi yapıldı.

Birinci olan sporcular 10'er bin lira para ödülü kazanırken, ikinci 8'er ve üçüncü de 4'er bin lira aldı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Can Akın Çağlar, Renay Onur, Fatih Keleş ve diğer yetkililer verdi.


#Vodafone İstanbul Yarı Maratonu
4 yıl önce