|

İstanbul semalarında 'Hezarfen' oyunu

Hezarfen ile İstanbul semalarında maceralı bir yolculuğa hazır mısınız? Fes Oyun Stüdyosu tarafından tasarlanmış 3D mobil oyun olan Hezarfen; sizleri, İstanbul semalarında maceralı bir oyun yolculuğuna davet ediyor.

Yeni Şafak
19:14 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:15 - 8/06/2016 Çarşamba
Diğer

“Hezarfen İstanbul Semaları oyunu”; yazılım, danışmanlık ve i-Dönüşümde ülkemizin lider firmalarından Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firmasının start-up olarak desteklediği projelerden birisi.



Popüler 2 mobil platform olan iOS ve Android'i destekleyen Hezarfen oyunu hakkında bilgi veren Fes Oyun Stüdyosu sahibi ve yöneticisi Mehmed Fatih Gezen, şunları söyledi:



“Projemiz Hezarfen: "İstanbul Semalarında" 17. yüzyıl İstanbul'unda (suriçi) geçen, bu bölgeleri (Sultanahmet, Ayasofya,Fatih Camii vs.) 3 boyutlu olarak tasvir eden bir sonsuz koşu (Endless-Run) oyunudur. Oyunumuzun ana karakteri, tarihte uçan ilk insanlardan olan "Hezarfen Ahmed Çelebi"dir. Oyunda, Hezarfen bir süper kahraman ve bir çizgi roman kahramanı olarak tasvir edilmiştir. Henüz 20'li yaşlarında olan Hezarfen, uçmaya merak salmıştır ve bunun için kendine kanatlar yapar. Oyun, Hezarfen Ahmed Çelebi'nin Üsküdar'a olan uçuşundan sonra başlar. Hezarfen artık kendini iyice geliştirmiştir, uzun mesafelere uçabilmektedir. Dahası kanatlarının altında topladığı sıcak hava dolu balonları ve basınçla yükseklere tırmanabilmektedir” dedi.






Fes Oyun Stüdyosu sahibi ve yöneticisi Mehmed Fatih Gezen, oyunun konsepti hakkında konuşmasına şöyle devam etti:



“Oyun, Hezarfen Ahmed Çelebi'nin İstanbul'un en büyük ve heybetli kuşları martılardan kaçarak, İstanbul sokaklarında uçması şeklinde özetlenebilir. Martılar, ortaya çıkan bu yeni rakiplerinden oldukça rahatsızdırlar. Hezarfen'i düşürmek için ellerinden geleni yaparlar. Hezarfen Ahmed Çelebi onlardan fırsat bulduğu sürece gökyüzünde, fırsat bulamadığı sürece uçuşuna şehir içinde devam eder. Oyunda 6 adet şerit bulunmaktadır (3'ü yukarıda 3'ü aşağıdadır). Şehirdeki engellerden kaçmak için sürekli şerit değiştirilir. Şehirde zaman zaman hava balonları çıkmaktadır. Bu balonlardan 5 tane toplandıktan sonra butona basıldığı takdirde, Hezarfen balonların ağızlarındaki ipleri salar ve basınçla gökyüzüne yükselir. Burada, martılar kendisine direkt olarak saldırır ve Hezarfen onları kaçırtmak için kendi etrafında dönüşler yapar. Eğer bu da kâr etmezse, martılara simit fırlatarak, onları bir süreliğine uzaklaştırır. Şehir içinde olmak yerine, gökyüzünde 2 katı puan kazanılır. Eğer yukarıda canınız tükenirse, martılar sizi şehrin içine düşürür ve uçuşunuza şehir içinde devam edersiniz. Oyunda hiçbir şekilde şiddet unsuru bulunmamaktadır ve bu da oyunu çocuklar için ideal hale getirmektedir” diye konuştu.




İstanbul'un en büyük ve heybetli kuşları olan martıların, oyundaki baş düşmanlar olduğunu kaydeden Mehmed Fatih Gezen, “Martılar, oyunda Hezarfen Ahmed Çelebi'nin kendilerinden daha çok dikkat çekmesini kendilerine yediremiyorlar ve Hezarfen'i düşürmeye çalışıyorlar. Martılar, normal ve zırhlı olmak üzere iki türden oluşuyorlar. Zırhlı martıları kaçırtmak, oldukça zor olmaktadır” şeklinde konuştu.






Türk oyun sektörünün henüz yeni kurulmaya başladığını ifade eden yönetici Mehmed Fatih Gezen, şunları açıkladı:



“Milli ve manevi değerlere sahip oyunlar yapma hedefi ile 3 arkadaşımla (Cihad Doğan, Ahmed Choeib, Talha Gülen) birlikte şirketimizi kurduk. Yukarıda da belirttiğim gibi, aslında bizim bu işe girme sebebimiz, çocuklarımıza dışarıdan pompalanan kendi milli ve manevi değerlerimize aykırı olan oyunları engelleyerek; kendi milli ve manevi değerlerimizi içeren oyunları yapmaktı. Hezarfen oyunumuzun ayrıca İngilizce ve Arapça versiyonları da hazırlandı. İlerleyen zamanlarda, Doğu Avrupa - Ortadoğu ve Afrika bölgesi olmak üzere tüm dünyaya yayın yapacağız” şeklinde konuştu



#Mobil oyun
#Hezarfen Ahmed Çelebi
8 yıl önce