|

Alışveriş ve eğlence Capacity'de hayat buluyor

Farklı mimarisi ve üst segment marka karmasıyla Bakırköy'e yeni bir soluk getiren Capacity, alışverişin dışında yeni bir yaşam merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor

Selim Baran
00:00 - 4/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 20:58 - 3/04/2009 Cuma
Yeni Şafak
Alışveriş ve eğlence Capacity'de hayat buluyor
Alışveriş ve eğlence Capacity'de hayat buluyor

Capacity Alışveriş Merkezi Bakırköy'ün en uğrak merkezlerinden biri. Farklı mimarisiyle Bakırköy'ün modern yüzünü temsil eden Capacity'nin tesadüfler üzerine açılmadığının belirten Genel Müdür Tarkan Yurdaay, merkezin ziyarete açılmadan önce uzun bir süre planlaması ve fizibilite çalışmalarının yapıldığını belirtti. “Burası bölgenin en büyük alışveriş merkezi konumunda” diyen Tarkan Yurdaay şu bilgileri verdi: “Proje önemli ayrıntıların üzerine kurulu. Diğer taraftan İstanbul'un en büyük ilçesinin göbeğinde olmamız nedeniyle projede inanılmaz derecede detay baz aldık. İstanbul'un trafik sorununu göz önüne aldığımız zaman önceliklerimizden birini merkez bünyesindeki otopark aldı ve dört katlı geniş bir otoparkımız var. Ayrıca çevre trafiğinin sorun yaratmaması için transit bir yol oluşturduk. Sadece alışveriş merkezi yapmakla iş bitmediği için bölgeye hizmet vermek amacıyla bir de otel inşa ettik.”


PLANLAMA İYİ YAPILMALI

Tarkan Yurdaay'a göre AB üyeliği için çalışılan bir ülkede bu kriterlere uygun AVM'ler olmalı. Ancak planlamanın kesinlikle doğru yapılması gerektiğini belirten Tarkan Yurdaay şunları söyledi: “Şimdilerde son trend outletler ve şehir merkezlerinde yapılanıyor. AVM'ler içinde daha sonradan outlete dönenler var. Ancak bu durum AVM yatırımlarının plansız yapıldığını gösterir. Biz bölgede var olan pastadan pay almak yerine, yeni bir sinerji yaratarak projenin doğru olduğunu kanıtladık.”


BÖLGENİN EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Sirkeci'den Silivri'ye kadar olan bölgede yerli ve yabancı markaların ilk kez konuşlanmasına zemin hazırladıklarını ifade eden Tarkan Yurdaay, “Dolayısıyla tüketici farklı noktalara gitmeden ihtiyaçlarına cevap bulabilecek. Ayrıca burayı sadece alışveriş merkezi mantığıyla açmadık. Alışveriş ve yaşam merkezi olarak projelendirdik. İnsanların alışveriş yaparken keyif alarak oturacağı restoran ve cafelerin projede olmasını tercih ettik. Farkımız net bir şekilde ortaya çıktığı için 30 Kasım 2007'den 31 Aralık 2008'e kadar 23 milyon 641 kişi ziyaretçimiz oldu. Bu bizim adımıza oldukça keyifli bir durum” dedi.


Capacity'yi tercih etmek için 10 neden

1- Bakırköy'de kendinizi Nişantaşı'nda gibi hissediyorsunuz

2-Merkezin ferah ve alışverişi zevkli hale getiren havası

3- Gece 02.00'ye kadar açık olan Davidoff Jazz Bistro, Midpoint, Chocolate'in Bakırköy'e yeni bir soluk getirmesi

4-Katlara yayılan cafe ve restoranların dinlenme imkanı sağlaması

5-Midpoint, Chocolate, Kitchenette gibi cafelerin açık hava keyfi

6- Capacity de food court düzeninde diğer alışveriş merkezlerinden farklı olması ve restoranların kendine özgü konseptiyle sokak havasını yansıtması

7- Sadece Bakırköy'e değil Etiler, Nişantaşı ve Anadolu yakasına hitap etmesi

8- Tam bir lezzet durağı

9- İstediğiniz her şeyi bulma imkanı

10- Web sitesinin farkı. Alışverişe başlamadan hangi katta hangi mağaza var öğrenme imkanı.



15 yıl önce