T.C. İSTANBUL ANADOLU 9. İCRA DAİRESİ

.
00:0028/03/2013, Perşembe
G: 27/03/2013, Çarşamba
Yeni Şafak
T.C. İSTANBUL ANADOLU 9. İCRA DAİRESİ
T.C. İSTANBUL ANADOLU 9. İCRA DAİRESİ

T.C. İSTANBUL ANADOLU 9. İCRA DAİRESİ

2012/3380 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NOLU TAŞINMAZIN

Özellikleri: İSTANBUL İl, PENDİK İlçe, 8467 Ada No, 11 Parsel No, dolayoba mahl 15 pafta Mahalle/Köy Mevkii, Taşınmaz Mal

Adresi: Aşağıda yazılı

Yüzölçümü: Aşağıda yazılı

Arsa Payı: Aşağıda yazılı

imar Durumu: Aşağıda yazılı

Kıymeti: 120.000,00 TL

KDV Oranı: % 1 kdv

Kaydındaki Şerhler: Haciz vardır

1. Satış Günü: 24/05/2013 günü 15:30- 15:40 arası

2. Satış Günü: 18/06/2013 günü 15:30- 15:40 arası

Satış Yeri: İstanbul anadolu 9 icra müdürlüğü kaleminde -kartal

İstanbul İli Pendik İlçesi Dolayoba Mahallesi, Kömürcüağılı Mevkii, 115 cilt, 11301 sayfa, 8467 ada 11 parsel sayıda kayıtlı 288.13m2 yüzölçümlü Bahçeli Karkas Apartman nitelikli taşınmazda, 72/720arsa paylı dairenin tamamı borçlu adına olduğu anlaşılmaktadır.

İMAR DURUMU:

Dosyasında mevcut Pendik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün İstanbul 10. İcra Müdürlüğüne gönderdiği 14.08.2012 tarihli yazılarından; Pendik İlçesi Dolayoba Mahallesi, 15 pafta 8467 ada, 11 parsel sayılı yerin 1/1000 ölçekli, 06.11.2007 - 08.10.2009 tasdik tarihli, 2 No'lu Uygulama İmar Planı kapsamında; KHD ( Konuttan Hizmete Dönüşüm Alanı) rumuzlu Konut Alanında kalmakta olduğu anlaşılmaktadır.

HUDUDU VE SAHASI:

Dosyasında mevcut Kadastro Müdürlüğünün İstanbul 10. İcra Müdürlüğüne gönderdiği 10.08.2012 tarihli, Pendik İlçesi Dolayoba Mahallesi, 15 pafta, 8467 ada 11 parsele ait 1/1000 ölçekli çap örneği yerinde uygulandı, hudutların aynen parsel hudutlarına uyduğu anlaşılmıştır.

GAYRİMENKULUN HÂLİHAZIR DURUMU VE NİTELİĞİ:

Kıymet takdiri istenilen gayrimenkul; Pendik İlçesi Dolayoba Mahallesi, 8467 ada 11 parsel, Mahallen Fevzi Çakmak Mahallesinde, Cemal Gürsel Caddesin kuzey doğusunda, Fevzi Çakmak Caddesi ile Menderes ve Marmara Caddeleri arasında kalan Van Sokak cepheli parsel ve Van Sokak 6 Kapı No da, betonarme karkas sistemde yeni inşa edilmiş, bodrum + zemin kat + 3 normal katlı, bodrumunda depo ve sığınak, zemin katında 4 adetdükkan, normal katlarında ikişer daireden toplamda 6 daireli Apartmanın, 1. Kat 5 Bağ. Böl. No'lu meskenidir. Yerinde yapılan incelemede halen borçlunun ikamet ettiği dairenin, güney cepheli, takribi 115m2 kullanım alanlı, 3 oda salon mutfak banyo tuvalet planında, girişte koridor, solda 1 oda karşıda salon, sağda koridor ile koridora açılan 2 oda ve banyo tuvalet ile mutfağın olduğu, ıslak zeminlerin seramik, odaların laminat parke, duvarları saten boyalı ve kartonpiyerli, kapıların Amerikan panel ve camlı, doğramaların pvc, mutfakta mermerit tezgah altında üstünde dolaplar ile kombinin olduğu, banyoda klozet, lavabo ve küvet olan, elektrik, su ve doğal gazı faal, orta sınıf malzeme ve isçilikte olduğu görülmüştür. Apartman, Belediye altyapı hizmetlerinin olduğu, yapılaşmanın tamamlandığı, mahalle merkezinde, konut alanları arasında, ulaşımı kolay bölgededir.

5.GAYRİMENKULUN KIYMETİ:

Kıymet Takdiri istenilen gayrimenkul;Bulunduğu semt, semt içindeki yeri, imar durumu, kat irtifakının olması, ana trafik yoluna olan mesafesi, hali vaziyeti, kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, semt civarı gayrimenkullerin alım satım rayiçleri, günün iktisadi koşullan ve kıymetine tesir edebilecek bilumum faktörler de göz önünde bulundurularak;

Pendik İlçesi Dolayoba Mahallesi, 8467 ada 11 parselde;

1. Kat 5 Bağ. Böl. No'lu meskene: 120.000.00 TL (yüz yirmi bin TL )

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar

kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü

geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz

ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü

maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği

takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca

bilgi almak isteyenlerin 2012/3380 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

B:17875 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de