DGS kontenjanları 2023 ve 4 yıllık üniversite taban puanları listesi

DGS taban puanları ve kontenjanları için gözler ÖSYM’ye çevrilmiş durumda. 16 Temmuz tarihinde sayısal ve sözel olarak tek oturum şeklinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Ağustos'ta açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler DGS tercih tarihlerine çevrildi. 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıl lisans eğitimine tamamlamak isteyen öğrenciler DGS tercih tarihlerini gündemine aldı. Peki, DGS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu? 4 yıllık üniversite puanları ve kontenjanları açıklandı mı? İşte detaylar...

16:01 - 19/08/2023 Cumartesi
Güncelleme: 14:50 - 20/08/2023 Pazar
Yeni Şafak
DGS taban puanları
DGS taban puanları

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı, peki ya taban puanlar ve kontenjanlar? Bu detayları öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin duyurusunu dört gözle bekliyor.

2023 DGS TABAN PUANLARI, SIRALAMALARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS taban puanları okulların en son alım yaptığı en düşük puanı ifade ediyor. 2023 yılı DGS taban puanları henüz belli olmadı. DGS taban puanlarına ilişkin bilgiler yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor.

Ancak adaylar geçtiğimiz yıl açıklanan DGS taban puanlarını dikkate alarak tercih listelerini hazırlayacak. Aşağıdaki bağlantıdan sizde üniversite ve bölümlerin taban puanlarını inceleyebilirsiniz.

DGS kontenjanları ise ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile belli olacak. DGS kılavuzunda adayların geçiş yapabilecekleri 4 yıllık lisans bölümlerinin adı, kontenjanları ile beraber özel koşulları yer alacak.

Geçtiğimiz yıl DGS tercih işlemleri 24 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde tercih işlemlerinin Ağustos ayının son haftasına kadar başlaması bekleniyor.

DGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’nın (2023-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans 20 programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NEYE GÖRE YAPILACAK?

2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde DGS puanları büyük öneme sahip olacak. 2023 DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirmeler bilgisayarla yapılacaktır.



#dgs
#dgs taban puanları
#dgs kontenjanları
#ösym
#dikey geçiş sınavı
1 yıl önce