İsrailli gazeteci Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı: Geç kalındı

19:00, 26/08/2025, Salı
AA
İsrailli gazeteci Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı: Geç kalındı
İsrailli gazeteci Zhi Yehezkeli, İsrail'in Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürülmesini geç kalınmış bir karar olarak ifade etti

İsrailli gazeteci Zvi Yehezkeli, Gazze'de İsrail tarafından öldürülen Filistinli gazetecilerin Hamas'ın askeri kanadının öncüleri olduğunu ileri sürdü. Yehezkeli, "İsrail, Filistinli gazetecileri ortadan kaldırmakla iyi etti. Bence çok geç kalındı ve hâlâ imaja ve farkındalığa zarar veren birçok kişi var." ifadelerini kullandı.

İsrailli bir gazeteci, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'nde Filistinli basın mensuplarını öldürmesini sevinçle karşıladı ve daha fazla kişinin hedef alınması için kışkırtmada bulundu.

İsrail'in i24 televizyon kanalının baş yorumcusu Zvi Yehezkeli, canlı yayında konuya ilişkin yaptığı açıklamada,
"İsrail, gazetecileri tasfiye etmeye karar verdiyse geç gelmek, hiç gelmemekten daha iyidir (geç olsun güç olmasın)"
dedi.

Söz konusu gazetecilerin hastanelerde saklandıklarını, dünyaya bambaşka bir tablo sunduklarını ve Hamas'ın çıkarlarına hizmet ettiklerini iddia eden Yehezkeli, öldürülen gazetecilerin Hamas'ın askeri kanadının öncüleri olduğunu ileri sürdü.

Daha fazla Filistinli gazeteciyi hedef almaya yönelik kışkırtmada bulunan Yehezkeli,
"Bu nedenle İsrail onları ortadan kaldırmakla iyi etti. Bence çok geç kalındı ve hâlâ imaja ve farkındalığa zarar veren birçok kişi var."
ifadelerini kullandı.

⁠İsrail ordusu Nasır Hastanesini hedef aldı

İsrail ordusu, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yer alan Nasır Hastanesine üst üste iki saldırı düzenlemişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nasır Hastanesi'ne düzenlenen saldırılarda 5'i gazeteci, 5'i sağlık çalışanı 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Saldırıda Reuters Haber Ajansı foto muhabiri Hüsam el-Mısri, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu kameramanı Muhammed Selame, Independent Arabia ve AP'nin de bulunduğu çeşitli medya kuruluşlarında gazetecilik yapan Meryem Ebu Dekka, ABD merkezli NBC News'te gazeteci Muaz Ebu Taha ve gazeteci Ahmed Ebu Aziz hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı üstlenen İsrail ordusu, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana 244 gazeteciyi öldürmesine rağmen, yaptığı yazılı açıklamada
"gazetecileri doğrudan hedef almadıklarını"
savunarak olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Reuters muhabiri isyan etti: Sekiz yıldır çalıştığı kurumun İsrail'in katliamlarına çanak tuttuğunu söyleyerek istifa etti
Dünya
Reuters muhabiri isyan etti: Sekiz yıldır çalıştığı kurumun İsrail'in katliamlarına çanak tuttuğunu söyleyerek istifa etti
Küresel nefret sonrası kendini aklamaya kalktı: Hastane katliamına 'kaza' diyen Netanyahu'dan 'özür'
Dünya
Küresel nefret sonrası kendini aklamaya kalktı: Hastane katliamına 'kaza' diyen Netanyahu'dan 'özür'
UNRWA Genel Komiseri'den İsrail'e tepki: Gazze'deki politikası utanç verici
Dünya
UNRWA Genel Komiseri'den İsrail'e tepki: Gazze'deki politikası utanç verici

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026