|

KKTC’ye silah desteği artacak

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Nur Banu Aras
01:51 - 4/10/2022 Salı
Güncelleme: 03:54 - 4/10/2022 Salı
Yeni Şafak
KKTC’ye silah desteği artacak.
KKTC’ye silah desteği artacak.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltme çabasına girdiklerini hatırlatan Çelik, “ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırması anlamlı bir tablo ortaya koymuyor. Hesapsız silah desteğinin NATO ve bölge barışı için hiç de iyi sonuçlar doğurmayacağı açıktır. Yunanistan aldığı silah desteğini Türkiye'yi tehdit ve taciz için kullanıyor. Ege'de Yunanistan'ın göçmenlere yönelik zulmüne AB açık şekilde göz yumuyor. Türkiye bundan sonra KKTC'ye silah desteğini daha çok artırır. Türkiye büyük bir diplomasi devletidir. Ama masadan kaçan taraf Yunanistan'dır” ifadelerini kullandı.

GEREKEN CEZAYI ALACAKLAR

Ankara’da “istek şarkı” nedeniyle işlenen cinayete değinen Çelik şunları söyledi: “Bu, cinayetten kardeşimizin hayatını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Gereken cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız. Zanlıların kurumları da gerekli süreci yürütecektir. Canavarca hislerle geçekleşmiş bu cinayetli lanetliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşimize rahmet diliyoruz. Arkadaşlarımız ailenin yanında olacak.”

#AK Parti
#Ömer Çelik
#AB
#KKTC
2 yıl önce