|

Sahile on binlerce deniz canlısı vurdu

İngiltere'de deniz sıcaklığındaki üç derecelik düşüş on binlerce deniz canlısının kıyıya vurmasına neden oldu. Sahile indiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen halk, "Denizyıldızlarının çoğu ölüydü ancak ıstakozlar ve bazı yengeçler canlıydı. Elimizden geldiğince kurtarmaya çalıştık. Sahildeki görüntü şok edici ve üzücüydü" açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
09:48 - 9/03/2018 Friday
Diğer
İngiltere'de soğuk havalar sebebiyle onbinlerce deniz canlısı karaya vurdu.
İngiltere'de soğuk havalar sebebiyle onbinlerce deniz canlısı karaya vurdu.

İngiltere bir haftadır Sibirya soğuklarıyla boğuşuyor. Aşırı kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilerken sahile inen kent sakinleri ilginç bir manzarayla karşılaştı. Norfolk ve Yorkshire kıyılarına vuran on binlerce ölü deniz canlısı görenleri şaşkına çevirdi.


"Sahildeki görüntü şok edici ve üzücüydü"

Sabah Gazetesi'nin haberine göre kent sakinleri, "Binlerce ölü denizyıldızının yanında yengeçler, denizkestaneleri, ıstakozlar ve balıklar var. Denizyıldızlarının çoğu ölüydü ancak ıstakozlar ve bazı yengeçler canlıydı. Elimizden geldiğince kurtarmaya çalıştık. Sahildeki görüntü şok edici ve üzücüydü" şeklinde konuştu.


İngiltere merkezli Wildlife Trusts vahşi yaşam derneğinin Yorkshire görevlisi Bex Lynam, olayın düşük hava sıcaklarından kaynaklandığını belirtti. Geçen hafta deniz suyu sıcaklığında kaydedilen üç derecelik düşüşün deniz canlılarının aktivitesinin azalmasına neden olduğunu söyleyen Lynam şöyle konuştu:

#İngiltere
#Deniz
#Soğuk
#Hava
6 years ago