|

Türk malı teknoloji kapış kapış gidiyor

Yeni Şafak
00:00 - 21/09/2005 Çarşamba
Güncelleme: 18:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Türk malı teknoloji kapış kapış gidiyor

  • YAKUP KOCAMAN / İSTANBUL


    Kablosuz iletişim sektöründe Türkiye'de 750 bin dolarlık yatırım yaparak ADSL modem ve internet telefonu üretimine başlayan Air Ties firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, "Türk malı teknoloji ürününün tutup tutmayacağı konusunda şüpheliydik. Ama yanılmışız, insanlar 'Türkiye'de de böyle teknolojik cihazlar üretiliyor muydu' diyerek yabancı markalar yerine bizim ürünlerimizi tercih etmeye başladılar" dedi.

    İstanbul'da düzenlenen Girişimcilik Platformu Konferansı'nda konuşan Çelebi, Türkiye'de teknoloji yatırımı yaptıklarında, insaların yabancı marka olmayan teknolojik cihazları almayacakları korkusu taşıdıklarını açıkladı. 30 yıl Amerika'daki Silikon Vadisi'nde çalıştıktan sonra Türkiye'ye gelerek 2004 yılı Şubat ayında Air Ties adlı bir Ar-Ge'ye (Ararştırma-Geliştirme) dayalı bir şirket kurduğunu belirten Çelebi, tamamı Türk mühendislerden oluşan 25 kişiyle çalıştıklarını söyledi. ADSL modemler, radyolar, kablosuz cihazlar ve internet üzerinden telefon görüşme cihazları ürettiklerini dile getiren Çelebi, "Yaptığımız iş teknoloji üretmek. Ar-Ge'sini biz yapıyoruz. Fiziksel üretimi ise fason olarak yaptırıyoruz" dedi.

    Tersine beyin göçü başladı

    Bülent Çelebi, şirketinde istihdam ettiği 5 Türk mühendisi Amerika'dan transfer ederek geri kazandıklarını ettiğini söyledi.

    Avrupa'nın en geniş katılımlı girişimcilik yarışması olan Eurowards Avrupa Girişimcilik Yarışması'nın Türkiye ayağı sonuçlandı. Fikir, kuruluş, başlangıç ve gelişim olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, ödül almaya hak kazananlara, Girişimcilik Platformu Konferansı kapsamında ödülleri verildi. Girişimcilik Platformu Konferansı'nın açılışında konuşan Eurowards Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gürşen, girişimcilik yarışmasına 32 ilden 285 başvuru olduğunu söyledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce