İŞKUR TYP Başvurusu 2026: İŞKUR MEB Okul Personeli, Temizlik Elemanı, Güvenlik Görevlisi ve Bahçe Elemanı Alımı
09:16, 30/08/2026, PazarG: Güncelleme: 09:16, 30/08/2026, Pazar
Yeni Şafak

TYP başvuru
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda temizlik, bahçe ve güvenlik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımları başladı. İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen TYP başvurularında KPSS şartı aranmazken, alımlar temizlik görevlisi, bahçe görevlisi ve güvenlik görevlisi kadrolarında yapılacak. Farklı iller için ilanlar yayımlanmaya başlarken, henüz duyuru yapılmayan illerde de TYP personel alımı ilanlarının önümüzdeki süreçte açıklanması bekleniyor. İşte İŞKUR üzerinden yayımlanan TYP personel alımı iş ilanları ve başvuru detayları.
TYP başvuru süreci, İŞKUR üzerinden kamu kurumlarında geçici süreyle istihdam edilmek isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Özellikle İŞKUR TYP başvurusu, MEB okul personel TYP alımı, TYP güvenlik görevlisi ve bahçe elemanı TYP alımları iş başvurusu dönemlerinde yoğun ilgi görüyor. Okullarda temizlik, çevre düzenlemesi, güvenlik ve yardımcı personel ihtiyaçlarına yönelik açılan ilanlara başvurmak isteyen adaylar, İŞKUR tarafından yayımlanan güncel TYP ilanlarını ve başvuru şartlarını takip ederek işlemlerini gerçekleştirebiliyor. İşte İŞKUR TYP alımı yapılan iller.

İŞKUR TYP MEB Okul Personeli, Güvenlik Görevlisi ve Bahçe Elemanı Alımı Başladı Mı?
Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ilde okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak. Güvenlik görevlisi alımlarına ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. İŞKUR TYP alımları il bazıda başladı.

Rize İŞKUR TYP alımları başladı mı?
Rize'de okulların bahçe bakımı ve çevre düzenlemesi için TYP kapsamında 182 personel alınacak. İl Milli Eğitim bünyesinde 6 ay çalışacak adaylar, başvurularını 26-30 Ağustos'ta İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 üzerinden yapabilecek.
Rize il genelindeki eğitim kurumlarının çevre düzenlemesi ve bahçe bakımı hizmetlerinde istihdam edilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 182 personel alınacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak personeller için başvurular bugün itibarıyla başladı.Son başvuru tarihi ise 30 Ağustos Pazar günü. Buna göre; Çamlıhemşin başvuruları Ardeşen’e, Derepazarı ve İkizdere başvuruları Rize merkeze, Hemşin başvuruları ise Pazar ilçesine yapılacak. Rize ilçeleri TYP Numaraları ve Kontenjan Dağılımı şöyle:
337384 Merkez: 77
337278 Çayeli: 23
337277 Ardeşen: 22
337385 Pazar: 17
337279 Fındıklı: 11
337380 Güneysu: 11
337382 İyidere: 6
337383 Kalkandere: 5
Çamlıhemşin: 4
Derepazarı: 3
İkizdere: 2
Hemşin: 1






























































