1974-Ayşe Tatile Çıktı filmi sete iniyor

Aybike Eroğlu
04:00, 09/03/2025, PazarG: Güncelleme: 06:31, 09/03/2025, Pazar
Yeni Şafak
1974-Ayşe Tatile Çıktı filmi sete iniyor
Ersin Tatar - Esat Deniz Abdaloğlu

Rum terör örgütü EOKA’nın Kıbrıs Türk halkına yönelik katliamlarını konu alan "1974-Ayşe Tatile Çıktı" filmi sete iniyor. Bir savaş muhabirinin gözünden yaşanan katliamları ele alan filmin yapımcısı Esat Deniz Abdaloğlu, “Bu filmi yapmamızın tek amacı memleket meselesi. Dertlendiğimiz Kıbrıs’ta yaşananları herkesin bilmesi için bu filmi çekmeye karar verdik” dedi. Filmin Ekim 2025’te vizyona girmesi planlanıyor.

Senaryosunu Murat Akkuş’un kaleme aldığı 1974-Ayşe Tatile Çıktı" filmi, güçlü hikayesi ve çarpıcı atmosferiyle sinemaseverlerle buluşacak. Film, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan dramatik olayların gölgesinde geçiyor. Savaşın tam ortasında sıkışıp kalan cesur gazeteci Nehir, esir düşen savaş muhabiri sevgilisi Fırat’ı kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bu yalnızca bir kaçış hikâyesi değil; savaşın ortasında hayatta kalmaya çalışan masumları kurtarmak için verilen bir mücadeleye dönüşüyor. İzleyiciyi aksiyon, dram ve gerilim dolu sahnelerle soluksuz bir serüvene sürükleyecek olan film, savaşın yıkıcılığını ve insan ruhunun sınandığı anları en çarpıcı şekilde izleyicinin beğenisine sunacak. Dönemin atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtabilmek adına, çekimler Kıbrıs’ta yapılacak. Yönetmen koltuğundaki isim ve oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.


DERDİMİZ MEMLEKET MESELESİ

Yeni Şafak’a konuşan filmin yapımcısı Esat Deniz Abdaloğlu, “Bu filmi yapmamızın tek amacı memleket meselesi. Kıbrıs’ta 1974’ten bu yana devam eden bir mücadele var. İstedik ki, insanlar Kıbrıs derdimizi, Kıbrıs’ı ve orada yaşananları bilsin. Türkiye’nin Kıbrıs davası özelinde perde arkasında verdiği çok büyük emekler var. Bunun da tarihe not düşülmesini arzu ettik. Dertlendiğimiz Kıbrıs’ı herkesin bilmesi için bu filmi çekmeye karar verdik Yolculuğumuz böyle başladı” dedi. Abdaloğlu, “Bir savaş muhabirinin gözünden Kıbrıs’ta olan biten tüm hikayeleri, esir kamplarını, insanların verdiği mücadeleleri, kadınların yaşadıklarını anlatıyoruz. Filmde aslında ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ kısmına da vurgu yapıyoruz. O gün vardı, bugün de var diyoruz” şeklinde konuştu. Abdaloğlu, tüm planlamalara uygun gidilirse filmin Ekim 2025’te vizyonda olacağını ifade etti.


Piyasa dizisi İmamın Manken Kızı’ndan çalıntı mı?
Hayat
Piyasa dizisi İmamın Manken Kızı’ndan çalıntı mı?
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026