|

Aday gösterip oy vermediler

CHP Genel Başkanlığı’na 5’inci kez seçilen Kılıçdaroğlu delege şoku yaşadı. Bin 81 delegenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterilen Kılıçdaroğlu, 790 oy alabildi. 291 delege kendisine oy vermedi. A Takımı ise çizik yedi. Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ile Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır anahtar listede olmadıklarını görünce Parti Meclisi adaylığından çekildiler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 الإثنين
Güncelleme: 01:54 - 5/02/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmadığını öğrenen Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ve Genel Sekreter Sındır PM için yaptıkları adaylık başvurularını geri çekti. Parti yönetiminden 4 isim de kendine yer bulamadı.

Kılıçdaroğlu, 60 kişilik PM için dlegelere 52 kişilik anahtar liste gönderdi. Kılıçdaroğlu'nun listesine salonda tepki gösterildi. Bazı delegeler, "Bu anahtar değil, blok listedir" diyerek Kılıçdaroğlu'nun delegelere baskı yaptığını iddia etti.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİLER

Kılıçdaroğlu'nun A takımından iki isim PM'ye aday olmadı. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmadığını öğrenen Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır PM adaylığını geri çekti.

4 İSİMİN ÜZERİNE ÇİZDİ

Parti yönetiminden dört kişi Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine giremedi. Genel Başkan Yardımcılarından, Yasemin Öney Cankurataran, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok liste dışı kaldı. Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listesine giremedi.

BEKAROĞLU VE BÖKE LİSTEDE

Listede, mevcut genel başkan yardımcılarının dışında Sezgin Tanrıkulu, ve Mehmet Bekaroğlu da Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer buldu. ÖSO'nun terör örgütü El Kaide'nin kolu olduğunu iddia eden CHP'li Öztürk Yılmaz ile PYD'ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiğini söyleyen Selin Sayek Böke de CHP liderinin işaret ettiği isimler arasında yer aldı.

REZİDANSLAR KRALİÇESİNİ UNUTMADI

Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi, rezidanslar kraliçesi Gamze Akkuş İlgezdi Kılıçdaroğlu'nun listesine girdi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde mevcut PM'den 33 isim yer almadı. Aykırı çıkış yapan ve yönetimi eleştiren İlhan Cihaner, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok, milletvekilleri Eren Erdem, Haluk Pekşen liste dışı kaldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlığa yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na dün bir telgraf göndererek tebrik etti.

  • Kumanyalar zehirledi
  • Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi adı altında çok sayıda liste ortalarda dolaştı. Dağıtılan listelerin sahte oldukları açıklandı. Salonda dağıtılan ve içinde et bulunan kumanyalar ise partilileri zehirledi. Aralarında Çanakkale Milletvekili Bülent Öz'ün de bulunduğu 100'ü aşkın kişi kusma ve mide bulantısı şikayetiyle ittikleri hastanelerde tedavi altına alındı. Söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı bazı partililerin durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
İlk şok delegeden

CHP Genel Başkanlığına 5’nci kez seçilen Kılıçdaroğlu’na ilk şoku delegeler yaşattı. Birçok delege aday gösterdikleri Kılıçdaroğlu’na sandıkta oy vermedi. Kılıçdaroğlu bin 81 delegenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterildi.

BİN 81 ADAY GÖSTERDİ

Rakibi İnce ile “49 mükerrer imza” krizi de yaşayan Kılıçdaroğlu’nu oylama sonucunda genel başkanlığa yeniden seçilse de büyük bir sürpriz yaşadı. Bin 81 delegenin imzası ile aday gösterilen Kılıçdaroğlu, delegelerin ancak 790’nın oyunu alabildi. Kılıçdaroğlu'nu aday gösteren 291 delege kendisine oy vermedi.

İNCE TEPKİ GÖSTERDİ

Başkanlık yarışını kaybeden İnce salonda gösterdiği tepkisini sosyal medyaya da taşıdı İnce, "127 yeterli imzayı bulamadı, aday olması için 49 imza bağışlıyorum dediğiniz kişi 447 oy aldı. Partide kurduğunuz bu korku düzeniyle mi Türkiye’ye özgürlük getireceksiniz? Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız? Sokakta varız, örgüt tabanında varız, gönüllerde varız, onun için bu haklı mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İnce, Kılıçdaroğlu'nun 291 delegenin imzasını aldığını ama oyunu alamadığını da mesajında ekledi.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Muharrem İnce
٪d سنوات قبل