|

Atanamayan öğretmen kalmayacak: Hepsi kadroya geçirilmelidir

MHP lideri Bahçeli, “Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 02:07 - 23/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik önemli açıklamalar yaptı.
Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik önemli açıklamalar yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir” dedi.

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik önemli açıklamalar yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çok ciddi bir kazanım ve gelişme olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti: “15 Ocak 2023’ten başlamak üzere, eğitim ve öğretim tazminatlarının yükselecek olmasının yanı sıra 3600 ek göstergeye de hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun.”

ATANAMAYAN KALMAYACAK

“Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur. Kuşkusuz fedakarlık simgesi olan öğretmenlerimizin haklı taleplerini biliyoruz ve çözümü için de elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

HDP DÜŞMAN BAKİYESİDİR

Pençe Kılıç Harekâtı’nın, Türkiye’nin ve Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu harekata karşı gelen, bu harekatın durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. Buradan teröristlere ve destekçilerine açık açık sesleniyorum: Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

SİSİ İLE TEMAS DOĞRUDUR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dış temaslarına ilişkin de açıklama yapan Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esed ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır” diye konuştu.

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Öğretmen
#HDP
#Sisi
1 yıl önce