|

Bahçeli: Baktı ki ikisi de çekik göz

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Çin'in Uygur Türklerine zulmü" gerekçesiyle yapılan ve bazı yerlerde Çin lokantalarına ve 'çekik gözlü' turistlere fiili saldırılara dönüşen gösteriler için, "Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir?" dedi. Bahçeli, koalisyon ile ilgili ise 3 şartlarının olduğunu belirtt.

Yeni Şafak
10:18 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:27 - 8/07/2015 Çarşamba
Diğer

MHP lideri Devlet Bahçeli , Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerine Çin hükümeti tarafından baskı yapıldığı ve oruç tutmalarına dahi izin verilmediği iddiaları üzerine başlayan gösteriler hakkında konuştu.



Bazı ülkücü grupların Çin lokantalarına ve Çinli zannettikleri 'çekik gözlü' turistlere yönelik fiili saldırıları için “Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?” dedi.



Hürriyet'ten Ahmet Hakan'ın Çin karşıtı gösterilerle ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli, Çin lokantalarına yönelik saldırılar için ise “Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var?” diye konuştu.



Bahçeli'den koalisyon için 3 şart


MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Koalisyon için 3 şartlarının olduğunu belirten Bahçeli en ideal koalisyonun AK Parti ve CHP'nin olacağını savundu. Ahmet Davutoğlu partinize geldiğinde ne söyleyeceksiniz sorusuna Bahçeli " Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir" yanıtını verdi.




#MHP lideri Devlet Bahçeli
#Doğu Türkistan
#Uygur Türkleri
#Çin hükümeti
#Koalisyon için 3 şart
#Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli
#koalisyon
9 yıl önce