|

Batmaz, Akın İpek’in otelinde

15 Temmuz’un sivil yöneticilerinden Kemal Batmaz’ın da 2012’de firari Akın İpek’in Marmaris’teki lüks Angel’s Peninsula Oteli’nde kaldığı ortaya çıktı. Otele ilişkin kayıtlar, mangalda yakılarak imha edilmeye çalışılan 2 hard diskteki belgelerden elde edildi. Otelde daha evvel de FETÖ’cülerden Verdal Hosta, Ekrem Dumanlı ve Hakan Şükür’ün kaldığı belirlenmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:08 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​15 Temmuz’un sivil yöneticilerinden Kemal Batmaz
​15 Temmuz’un sivil yöneticilerinden Kemal Batmaz

FETÖ’nün en büyük finansörü firari Akın İpek’e operasyon düğmesine basıldıktan sonra Marmaris’teki otele ait kayıtların ve birçok belgenin mutfaktaki mangalda yakılarak imha edildiği ortaya çıktı. Kurtarılan 2 hard diskteki bilgilere göre otelde Ekrem Dumanlı, Hakan Şükür ve Atalay Demirci gibi FETÖ’cülerin kaldığı belirlendi. Kemal Batmaz’ın da 2012’de otelde kaldığı tespit edildi.

FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketine el konulan Akın İpek, kendisine düzenlenecek operasyonu haber alarak 30 Ağustos 2015'te özel uçakla Londra'ya kaçtı. 1 Eylül'de tüm şirketlerinde arama yapılan İpek'in Marmaris'teki lüks Angel's Peninsula Oteli ile ilgili de önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. İpek'e ait şirketlerde arama yapıldığı bilgisini alan otel çalışanlarının, otelde kalan bir kısım müşterilere ait nüfus cüzdanı fotokopileri ile içeriği tespit edilemeyen bir kısım belgeleri kağıt kırpma makinesinde kırptıkları belirlendi. Ayrıca bazı evraklar da otel mutfağında bulanan mangalda yakılarak imha edildi. Daha sonra da bu imha işlemlerine ait kamera görüntüleri. Skandal olay, İpek'in şirketlerine kayyım atanmasıyla ortaya çıkarıldı.

DELİLLERİ KARARTTILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyımlarının şikayeti üzerine otele ait kayıtların imha edilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, 8 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. İddianamede şüphelilerin İpek ve aile bireyleri aleyhinde delil olabilecek dijital bilgi ve belgeleri sildiği ve ayrıca bir kısım evrakları yakarak yok ettikleri belirtildi. Şüphelilerin, "Suç delillerini yok etme, gizlemeye veya değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 20 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, otelin muhasebesinde görevli şüpheli Gül Çetinkol'un iş akdinin fesedilmesinin ardından 2 hard disk içerisindeki otele ait 935 GB'lik muhasebe kayıtları ile otelde konaklayan kişilere ait bilgileri sildiği ve daha sonra boş hard diskleri otele teslim ettiği belirtildi. Ancak soruşturma aşamasında el konulan hard diskteki bilgiler kurtarıldı. Kurtarılan hard diskte 2011 ile 2015 yılları arasında söz konusu otelde konaklayan birçok FETÖ'cü tespit edildi.

BATMAZ 2012'DE OTELDEYDİ

Otelde konaklayan FETÖ'cüler arasındaki en dikkat çeken isim ise Kemal Batmaz oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin Akıncı Üssü'nden yöneten ve hala yargılanmasına devam edilen Kemal Batmaz'ın 2012 yılında İpek'in Marmaris'teki otelinde kaldığına ilişkin kayıtlar da hard diskten çıktı.

MEDYA İMAMLARI OTELDEN ÇIKMAMIŞ

Otelde konaklayan FETÖ'cülerin arasında dikkat çekici isimlerin de olduğu görüldü. Bunların arasında ABD'de kaçak olarak yaşayan ve örgüt medyasındaki kritik isimler olan Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile İngiltere'de firari olduğu belirtilen Tarık Toros ve İpek'in prensi Erhan Başyurt da bulunuyor. Yine ABD'de lüks hayat süren firari eski futbolcu Hakan Şükür ile FETÖ'den yargılanan komedyen Atalay Demirci de İpek'in otelinde kaldı.

İş adamları da otelde konakladı

Hakkında FETÖ’den işlem yapılmış birçok iş adamının da İpek’in otelinde konakladığı görüldü. Bunların arasında da Beşir Baymaz, Çetin Hakkı Şaşmaz, Mehmet Katırcı, Murat Sungurlu, Şükrü Boydak, Yusuf Boydak, Hacı Boydak, Abdullah Baday, Hasan Hüseyin Nakiboğlu gibi isimler bulunuyor. Kritik isimler arasında Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile Tarık Toros Erhan Başyurt da bulunuyor.

  • Mutfaktaki mangalda belgeleri yaktık!
  • Şüpheli Gül Çetinkol, hard diskteki verileri sildiğini ancak hiçbir art niyetinin olmadığını, FETÖ ile bir irtibatını bulunmadığını ileri sürdü. Belgelerin mangalda yakılmasıyla ilgili ise Çetinkol, şunları aktardı: “1 Eylül 2015 günü veya ondan sonraki günlerden birinde ön bürodan şu anda hatırlamadığım kişi veya kişiler müşterilere ait kimlik fotokopilerini muhasebe ofisine getirdiler ve kırpma makinesinde kırpmaya başladılar. Makine kağıt sıkıştırınca kimlik fotokopilerini torbaya koyduk, mutfaktaki mangalda yakarak imha ettik. Daha sonra da mutfağa girişteki kamera kayıtları silindi. Çalışan bir personel olarak verilen talimatları yerine getirdim.”
#Kemal Batmaz
#​FETÖ
6 yıl önce