Yarbay Mustafa Dönmez'in evlerinde ele geçirilen kroki ve yazıların kendisine ait olduğu bilirkişi raporlarıyla kesinleşti. Zir Vadisi'nde büyük bir cephaneliği ortaya çıkarılan Yarbay Dönmez'in, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam eden mahkemesinin dün gerçekleştirilen duruşmasında flaş bir gelişme yaşandı.
Belgenin incelemesini yapan 3 bilirkişiden biri olan Jandarma Genel Komutanlığı kriminal uzmanı Nazmiye Aktaş mahkemede verdiği ifadede, “Ankara Zir Vadisi'nde bulunan muhimmatın yerini gösteren kroki ve ajandadaki yazı 'kesinlik' derecesinde Mustafa Dönmez'in elinden çıkmıştır. Bu doğrultudaki raporumuz kesindir” dedi.
Yarbay Dönmez ise bilirkişinin raporuna karşılık ajandadaki yazı ve krokilerin kendisine ait olmadığı iddiasını sürdürdü. Ergenekon operasyonlarının 9'uncu dalgasında Dönmez'in Sapanca ve Ankara'daki evlerine eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. İki evdeki aramalarda bir de kroki bulunmuştu. Polis krokiden yola çıkarak, Zir Vadisi'ndeki cephaneliğe ulaşmıştı.
Bu yorumu Spam olarak bildirdiniz. Talebiniz değerlendiriliyor.