|

Akıncılar 41 yıl sonra Bursa'da buluştu

1980 öncesi en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar’a mensup isimler 41 yıl sonra Bursa’da buluştu.110 ismin katıldığı “Büyük Akıncılar Buluşması”nda eski ve yeni dönem Akıncılar Hareketi’ni anlatan sinevizyon gösterisi ile kısa konuşmalar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan buluşmaya gönderdiği mesajda, “Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncılar’ın çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun, boşa gitmemiştir” dedi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 23/11/2021 Salı
Güncelleme: 01:46 - 23/11/2021 Salı
Yeni Şafak
Türkiye siyasetinin mihenk taşlarından olan Akıncılar  Hareketi, geleceğin inşasında aktif rol üstlenmek üzere yeniden sahaya iniyor.
Türkiye siyasetinin mihenk taşlarından olan Akıncılar Hareketi, geleceğin inşasında aktif rol üstlenmek üzere yeniden sahaya iniyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın direktifleriyle kurulan Akıncılar, 41 yıl sonra yeniden bir araya geldi. Fatih Akıncıları öncülüğünde Bursa Kozluören köyünde gerçekleşen Büyük Akıncılar Buluşması’na 110 kişi katıldı. Emekli Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı. Eski ve yeni dönem Akıncılar Hareketi’ni anlatan sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi. Daha sonra Akıncılar Hareketi içerisinde yer almış isimlere söz verildi.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Prof. Ahmet Ağırakça, Yaşar Karayel, Ali Çitli, Salih Akverdi, Muzaffer Doğan, Ersönmez Yarbay, Mustafa Haşlak, Müfit Yüksel, Bülent Yıldırım, Hasan Güneşer, Tahir Tikici, Hüseyin Karaosmanoğlu, Halis Özdemir ve Nurettin Şirin gibi isimler birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Akıncılar Hareketi’nin eski günlerde olduğu gibi Türkiye siyasetine yeniden müdahil olması ve geleceğin inşasında aktif rol üstlenmesi gerektiğine yönelik ifadeler dile getirildi. Programın geleneksel hale getirileceği öğrenildi.

41 YIL SONRA BİR İLK

1980 öncesi Türkiye’deki en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar Hareketi’ne mensup isimlerin 41 yıl sonra buluştuğuna dikkat çeken Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin, “Bu buluşmanın amacı hem yıllardır birbirini görmeyen ama farklı oluşumlar içinde olan Akıncıları buluşturmak, hem de Türkiye’nin geleceğini konuşmak. Bu amaçlar ışığında bir araya geldik” dedi. Programa katılan Türk Hava Kurumu Fatih Şube Başkanı Necmettin Üçyıldız ise “Böyle bir şey insanları onurlandırdı. Bugün Türkiye, o gün atılan temeller üzerinde yürüyor” diye konuştu.


Çileler boşa gitmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da buluşmaya bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Değerli dava ve yol arkadaşlarım... Her birinizi en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh. Neredeyse yarım asra yaklaşan Akıncılar Hareketi’ne gönül ve emek vermiş arkadaşlarımızdan, ilk Genel Başkan Tevfik Rıza Çavuşoğlu başta olmak üzere, bugün aramızda olmayanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan tüm Akıncı kardeşlerime, Rabbim’den sağlık ve afiyet niyaz ediyorum. Kelime-i şahadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı. Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır.

HAKİKAT MÜCADELESİ

Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan hocamızdır. Merhum Erbakan hocamızın, ‘Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma’ düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur. Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun boşa gitmemiştir. Dünyadaki pek çok İslami harekete de ilham veren Akıncılar ocağında yetişenlerin önemli bir kısmı, ülkemizin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hayatında kritik sorumluluklar üstlenmiştir. Metin Yüksel kardeşimiz başta olmak üzere, hatıraları yüreklerimizde yaşayan aziz şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleyi, onlara layık olabilme umuduyla her alanda sürdürerek bugünlere geldik.

TAKDİRLE TAKİP EDİYORUM

Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak Fatih’in emanetini ayağa kaldırma yolunda gösterdiğimiz irade, Mescid-i Aksa’nın izzetini koruma hassasiyetimiz, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin dualarına mazhar olan nice gayretimiz, bu duruşun somut örnekleridir. Sizlerin de, şehidimizin emanetine hürmeten Fatih Akıncıları Derneği çatısı altında 2009 yılından itibaren yeniden sürdürmeye başladığınız çalışmaları takdirle takip ediyorum. Her akıncı gibi sizlerin de zamana, mekana, şartlara, imkanlara bakmadan, gerektiğinde net tavır ortaya koymakta tereddüt etmediğinizi biliyorum, bu şekilde devam edeceğinize de inanıyorum.”

#Akıncılar
#Recep Tayyip Erdoğan
#Necmettin Erbakan
#Kozluören
#Ahmet Ağırakça
#Yaşar Karayel
#Ali Çitli
#Salih Akverdi
#Muzaffer Doğan
#Ersönmez Yarbay
2 yıl önce