|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'daki enerji krizine gönderme: Parlamentoda yorgan battaniye dağıtıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa'da yaşanan enerji krizine değinen Erdoğan, yaklaşan kış öncesi Türkiye'nin böyle bir sorunu olmadığını belirterek, "Türkiye'nin böyle bir sorunu var mı? Yok. Enerji tasarrufu çağrılarını sizler de yakından takip ediyorsunuz. Parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar" ifadelerini kullandı.

13:24 - 29/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 29/09/2022 Perşembe
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Esnafın darda bırakılmaması talimatından faiz indirimine ilişkin gelecek perspektifine, batının yaşadığı enerji krizinden Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye birçok konuya değindi.

'ÖYLE BİR SORUNUMUZ YOK'

Avrupa'da yaşanan enerji krizine değinen Erdoğan, yaklaşan kış öncesi Türkiye'nin böyle bir sorunu olmadığını belirterek, "Avrupa kış mevsimini en az hasarla atlatmanın peşinde. AB ülkeleri bunun düşüncesi içinde. Türkiye'nin böyle bir sorunu var mı? Yok. Enerji tasarrufu çağrılarını sizler de yakından takip ediyorsunuz. Parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Öyleyse gereğini de sizler en güzel şekilde yapacaksınız" ifadelerini kullandı.




'BURASI BAYA SOĞUK'

Artan enerji maliyetleri nedeniyle Almanya'da bir eyalet parlamentosunun genel kurul salonun ısıtılmadı. Thüringen Eyalet Parlamentosu Başkanı Birgit Pommer, 22 Eylül'de gerçekleştirilen 90. oturumda milletvekillerine genel kurul salonunun soğuk olması nedeniyle battaniye alabileceklerini söyledi. Pommer, "Burası baya soğuk. Kullanabileceğiniz birkaç battaniye var burada. Belki önceliği kadınlara bırakırsanız daha iyi olur. Bir dahaki sefere, burada 8-9 saat oturulduğunda herkesin bu ısıya dayanabilmesi için kesinlikle bir düzenleme yapacağız." ifadelerini kullandı.

#ERDOĞAN
#ALMANYA
2 yıl önce