|

Festus Okey tabancayı almak isterken vuruldu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Nijeryalı futbolcu Festus Okey için “Gözaltında nasıl adam ölür” diye sordu. İstanbul polisi dün böyle cevap verdi: Polisin silahını almak isterken, vuruldu.

İstanbul
00:00 - 9/09/2007 Pazar
Güncelleme: 02:00 - 9/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Festus Okey tabancayı almak isterken vuruldu
Festus Okey tabancayı almak isterken vuruldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Nijerya uyruklu Festus Okey'in, üzerinde kokain bulunduğu için götürüldüğü Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde, bir polis memurunun silahını almak isterken çıkan arbedede omuzundan vurularak yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü bildirdi.

20 Ağustos günü Taksim'de polisleri fark eden 2 yabancının tedirgin davranışlar göstermesi ve içlerinden birinin elindeki poşeti cebine sokması üzerine durumundan şüphelenilerek üzerlerinin arandığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Kontrolde, bu kişilerden M.O.'nun kimliğini ispat edecek herhangi bir belge ibraz edemedi. Okey'in üzerinde küçük bir naylon poşet içerisinde, satışa hazır vaziyette "taş" tabir edilen kokain maddesi bulundu. Karakola sevk edilen şahısların ikisi de üzerlerinde ince arama yapılmak üzere beşinci kattaki Asayiş Büro Amirliğine çıkarılarak ayrı ayrı odalara alınmışlardır. Şahısların yapılan ince aramalarında, Festus Okey'in iç çamaşırı içerisinde 13 adet satışa hazır tek kullanımlık kokain bulunmuştur. Bunun üzerine Okey, paniğe kapılarak polis memuru C. Y'nin silahını almak üzere hamle yapmış, memurun silahını vermemek için mücadele etmesi neticesinde çıkan arbedede silah ateş almış ve omuzundan giren mermi ile yaralanmış, kaldırıldığı Taksim Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. "

Adalet Bakanı ne demişti?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Nijeryalı futbolcunun gözaltında şüpheli ölümüyle ilgili sorular üzerine bir TV kanalında yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Savcılık konunun üzerine ciddiyetle gidiyor. Ölüm olayından sonra Nijerya Büyükelçiliği hemen haberdar edilmiş ama gözaltında hayatını kaybeden yabancı uyruklu biri var. Bu insan, gözaltında nasıl ölür? Hangi nedenle ölmüştür? Bu ortaya çıkarılmalı. Ben de konuyu bakanlık görevine başladıktan sonra öğrendim. Çok kısa sürede sonuç beklediğimizi ifade edebilirim.”

FESTUS OKEY NASIL ÖLDÜ?

Nijeryalı futbolcu Festus Okey ve arkadaşı M.O, Tarlabaşı'nda yürürken 20 Ağustos'ta polislerce durduruldu. Okey daha orada dövülmeye başlandı. Karakola götürülen Okey, 5. kattaki Asayiş Şubesi'ne çıkarıldı. Polisin iddiasına göre Okey, 'ifadesi alınmak' için kamerasız bir sorgu odasına alındı. Burada soyunduruldu, üzerinde uyuşuturucu madde bulundu. Polis C.Y, odadan çıkarken Okey, silahını almak istedi. Aralarında boğuşma çıktı ve silah patladı. Hastaneye kaldırılan Okey'in cansız bedeni 22 Ağustos'ta morga kaldırıldı. Ölüm gerekçesine, 'ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kot kırığı ve iç organ delinmesinden gelişen iç kanama' diye yazıldı.

17 yıl önce