Otel odasında lokanta işleten Nevin L. ile basıldıktan sonra istifa eden Birinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'in Ankara Merkez Komutanlığı'nda verdiği ifadeye Yeni Şafak ulaştı. Türkmen, 19 Nisan'daki baskınla ilgili Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak'a ifade verdi. Türkmen, Adana'da lokantası bulunan Nevin L. (45) ile 1995 yılından beri ailece tanıştıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Kendisi beni bir iş meselesini görüşmek için kaldığı otele çağırdı. Ben de o gün saat 15.15 sıralarında kaldığı 202 nolu odaya gittim. Bir saat sonra kapıyı çalan birisi havlu değiştirmek için geldiğini söyledi. Kapıyı Nevin hanım açtı içeri girenlerin polis olduğunu söyledi. Yaptıkları aramada Nevin hanımın çantasının içindeki bir peçeteye sarılmış iki hap buldular. Benim kendime ait çantamda bir adet viagra buldular. Uğur Mumcu sokak Best Apart Otel'de yapılan aramada ele geçen 1 adet ecstasy ve 6 ayrı kutuda bulunan diğer haplarla ilgili bir bilgim yoktur. Polislere askeri personel olduğumu söylemem üzerine merkez komutanlığına getirildim."
Polisin tuttuğu bilgi tutanağında ise olayın özeti şu şekilde anlatıldı: "Best Apart Otel'in 202 numaralı dairesinde kalan Nevin L. isimli bayanın Amerikalı arkadaşları ile kokain partisi yaptığı yönünde ihbar geldi. Saat 16.45'de ekipler otele intikal etti. Odada yapılan aramada Türkmen'in odada olduğu görüldü. Aramalar sonucunda Nevin L.'ye ait kahverengi çanta içinde pecete kağıdına sarılı 1 adet mavi renkli ecstasy, 1 adet mavi viagra, 7 adet kiremik renkli hap, 1 adet mavi renkli hap, 4 adet üzerinde ibare bulunmayan kavuniçi renkli hap ele geçirildi."
Narkotik Büro Amirliği'nde ifade veren lokantacı Nevin L.'nin 1985 yılında ABD vatandaşı biri ile evlendiği ve iki çocuğu olduğu öğrenildi. Nevin L.'nin eşi ve bir kızının ABD'de yaşadığı diğer kızının ise Irak'ta görevli olduğu belirtildi. L.'nin emniyette verdiği ifade ise şöyle:
“19 nisan günü emekli bir arkadaşımın yemeğine katılmak için Adana'dan geldim. Best Apart isimli otelde konakladım. Arkadaşım Hüseyin Levent Türkmen oteldeki odama geldi. O geldikten kısa bir süre sonra polisler odama gelip arama yapmaya başladı. Benim çantamda vitamin hapları, ağrı kesici haplar ve bir tanede ecstacy denilen haptan buldular. Vitamin ve ağrı kesici haplar bana ait. Ecstasy'nin çantamda olduğunu bilmiyordum. Ben kesinlikle uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmıyorum. Bu hapın çantamın içiresine nasıl girdiğimi bilmiyorum. Bugün çok sayıda kişiyle muhatap oldum o yüzden bu hapın çantama nerden girdiğini bilmiyorum.”
Bu yorumu Spam olarak bildirdiniz. Talebiniz değerlendiriliyor.