|

Kamikazelere yargılama izni

HSYK, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özçelik ile eski 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Başer hakkında paralel yapı şüphelilerini hukuksuz tahliye etme girişimleri nedeniyle yargılama izni verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:20 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire, İstanbul'da parelel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan 63 şüpheliye korsan bir kararla tahliye yolu açan eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile yasanın emredici hükmüne rağmen kendisini yetkili kılan eski 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında yargılama izni verdi.



YİNE 2 ÜYE MUHALİF KALDI


Yargılama iznine konu müfettiş raporunda, iki hakimin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olmaktan kaynaklanan nedenlerle böyle bir olaya giriştikleri belirtilirken, hakimlerin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırma suçlarından haklarında soruşturma bulunan şüphelilerle birlikte hareket ettiği vurgulandı. Daire ayrıca hakimlerle ilgili disiplin yönünden karar vermek için son savunmalarının alınmasına ve hakimler hakkında uygulanan tedbiren görevden uzaklaştırmanın devamına karar verdi. Hakimlerle ilgili yargılama izni kararın 4'e karşı 2 oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. Karara ise yine üyelerden Mahmut Şen ile Mustafa Kemal Özçelik'in muhalif kaldığı öğrenildi.



MERSİN İÇİN DE İNCELEME İZNİ


2. Daire'nin kovuşturma izni vermesinin ardından dosya, son soruşturma açılması talebiyle en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Başsavcılığa gönderilecek. Öte yandan HSYK, İstanbul'daki korsan tahliye operasyonunun bir benzeri olarak Mersin'de sahnelenen oyunda 5 polis için tahliye yolu açan paralel heyetteki hakimler Ali Erdem Sevdim, Yasin Valacık ve Hacer Gençoğlu hakkında da inceleme izni verdi. Daire ayrıca iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi.


#Metin Özçelik
#Mustafa Başer
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce