Şehit annesini 'terör örgütü' yalanıyla 435 bin lira dolandırdılar: 5 şüpheli yakalandı
15:35, 07/10/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 15:36, 07/10/2026, Çarşamba
DHA

Şüphelilerin paraları altına çevirdiği anlarla, buluştukları anlar da güvenlik kameralarına yansıdı.
Mersin'de yaşayan şehit annesi S.V., telefonda kendisini başkomiser olarak tanıtan kişinin, bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söylemesi üzerine verilen banka hesabına 435 bin lira gönderdi. Dolandırıldığını anlayan S.V.'nin şikayeti üzerine hesabın sahibi Berkan Ö.'nün (40) İstanbul'da yaşadığı belirlendi. Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan Berkan Ö.'nün, parayı kuyumcuda altına çevirdiği ve altınları teslim edeceği kişiyle buluşacağını söylemesi üzerine buluşmaya gelen Abdulkadir Y. (28) de gözaltına alındı. Operasyonda toplam 5 kişi yakalandı.
30 Eylül Çarşamba günü Mersin'de, şehit annesi S.V.'yi telefonla arayan kişi kendisini başkomiser olarak tanıtıp bilgilerinin terör örgütüne karıştığını söyledi. Bunun üzerine bir banka hesabına 435 bin lira gönderen S.V., dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Çalışma başlatan ekipler, paranın gönderildiği hesabın 40 yaşındaki Berkan Ö.'ye ait olduğunu belirledi.
ŞEHİT ANNESİNİ TERÖR ÖRGÜTÜ YALANIYLA DOLANDIRDILAR
Hesap sahibinin İstanbul’da yaşadığının belirlenmesi üzerine Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğüyle koordineli olarak çalışma başlattı. Berkan Ö. Gülbahar Mahallesi’nde bir sokakta yakaladı.Gözaltına alınan Berkan Ö. polise, hesabına gönderilen paraları bir kuyumcuda altına çevirdiğini, altınları buluştuğu başka bir şüpheliye teslim ettiğini ve bu kişiyle yeniden görüşeceğini söyledi. Çalışmalarını sürdüren ekipler, buluşma günü altınları almak için Berkan Ö.’nün yanına gelen Abdulkadir Y.’yi (28) yakaladı.
ALTINLARI TESLİM EDEN DE ALAN DA YAKALANDI
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, yakalanan 2 şüpheliyle buluşan 2 kişi daha olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalarda bu kişilerden Mehmet Emin Y. (39) olduğunun belirlenmesi üzerine şüpheli, Bahçeliler Zafer Mahallesi’ndeki evinde yakalandı. Mehmet Emin Y., olay günü yanında bulunan kişinin Bülent K. (34) olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bülent K. ise Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi’ndeki evde gözaltına alındı. Bülent K., polise verdiği ilk ifadede, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu, teslim aldıktan sonra altınları Konyalı Camii’nin şadırvanında tanımadığı birine verdiğini söyledi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
ŞİŞLİ ASAYİŞ POLİSİ YAKALADI
Bülent K. emniyette verdiği ifadede, önceden tanıdığı Berat K.’nin kendisini aradığını ve Mecidiyeköy’de yönlendireceği 2 kişiye altınları vermesini istediğini söyledi. Bülent K.’nin altınları tanımadığı 2 kişiye teslim ettiğini belirtmesi üzerine ekipler, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Altınları teslim alan kişilerin Muhammed C. ve Faruk A. olduğu tespit edildi. Çalışmalarda bir otelde bulunduğu belirlenen Faruk A. yakalandı. Berkan Ö.’nün 1, Abdulkadir Y. ve Bülent K.’nin ise emniyete 3'er geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.
5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Berkan Ö., Abdulkadir Y., Mehmet Emin Y., Bülent K. ve Faruk A. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

Dünya
CIA yöneticisinden milyon dolarlık vurgun: 298 külçe altın ortaya çıktı

Gündem
Edirne’de 45 suçtan aranan hükümlü sınırda yakalandı

Gündem
İstanbul’da dev forex operasyonu: 95 şüpheli yakalandı