|

Temayüle yüzde 90 katılım

Yerel seçimler için 5-16 Kasım tarihleri arasında belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de, hafta sonu tüm Türkiye’de aynı anda başlatılan temayül yoklaması tamamlandı. İlk defa yapılan elektronik yoklamaya katılımın yüzde 90 olduğu belirtildi.

Fazlı Şahan
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:55 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti teşkilatları, yerel seçim adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz pazar günü sandığa gitmişti.
AK Parti teşkilatları, yerel seçim adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz pazar günü sandığa gitmişti.

31 Mart seçimleri için adaylık başvurularını alan AK Parti’de aday belirleme sürecinin bir diğer ayağı olan temayül yoklaması da tamamlandı. Pazar günü Türkiye genelinde yapılan temayüle 127 bin 148 teşkilat mensubundan 114 bin 854’ü elektronik ortamda oylarını kullandı. İnternet ortamında yapılan temayüle katılım yüzde 90,33 oranında oldu.

25 İL MERKEZİNDE TEMAYÜL YAPILMADI

Temayüle katılan AK Parti’liler yöneltilen 5 soruya cevap verirken illerinde görmek istedikleri başkanların isimlerini yazdı. AK Parti’nin yönetimini elinde bulunduğu belediyelerde mevcut başkan dışında iki isim, elinde olmayan belediyelerde ise üç isim istendi. AK Parti kaynaklarına göre, 25 ilin merkezinde temayül yapılmadığı belirtilirken, bu illerin ilçelerinde temayül gerçekleştirildi.

SANDIKTA GEÇERSİZ ÇIKAN OY YOK

Geçersiz oyun çıkmadığı temayülde İstanbul’da katılımın yüzde 98 olduğu kaydedildi. İstanbul temayül yoklamasında 8 bin 895 delegeden 8 bin 747’sinin oy kullandığı bildirildi. Sorunsuz yapıldığı belirtilen temayülde yer yer bilgisayar uyumundan dolayı kısa süreli bir sorun yaşandığı kaydedildi.

BİR OY ALAN İSİMLER BİLE VAR

Temayülde illere ilişkin herhangi bir isim sınırlaması bulunmazken, görüşüne başvurulan ve üç isim istenen teşkilat mensuplarından geniş bir yelpazede sisteme isim girildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre temayülde bir oy çıkan isimler de bulunuyor.

ÖNE ÇIKANLAR…

İstanbul’da TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ismi önde çıkarken Ankara’da ise Mehmet Özhaseki, Emrullah İşler, Mustafa Tuna, Süleyman Soylu, Fatih Şahin’in isimlerinin çıktığı kulislerde konuşuluyor.

  • Çarşamba masada
  • Türkiye genelinde ilçe ve illerden gelen sonuçlar elektronik ortamda değerlendirilip hazırlanan özel yazılımla ilk analizleri yapılarak aynı gün saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan ise tek tuşa basarak teşkilatın adaylara ilişkin profilini görmüş oldu. Erdoğan, temayül sonuçlarını çarşamba günü yapacağı strateji toplantısında ele alacak.

#TBMM
#AK Parti
5 yıl önce