Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
31

Bildirimler

Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

Fatih İnci01:00, 26/03/2009, PerşembeG: Güncelleme: 03:52, 26/03/2009, Perşembe
Yeni Şafak
Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu Yozgat'a götürecek helikopter K.Maraş, Berit dağlarında düştü. Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi yaralandı. Son 2 yıl içerisinde üç otomobil kazası geçiren Yazıcıoğlu, seçim çalışmaları için partililerin isteği üzerine ilk kez dün helikopter kullandı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştü. Helikopterde pilotun yanı sıra 5 yolcu olduğu bulunuyordu. Yazıcıoğlu, seçim çalışmaları için ilk defa dün bir helikopter kiraladıklarını açıklamıştı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu özel helikopter, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştü. Haberin alınmasının ardından ilk olarak Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait arama-kurtarma helikopteri Ankara'dan bölgeye gönderildi.

DEVLET SEFERBER OLDU

Kaza sonrası ilk olarak helikopterde bulunan İHA Muhabiri'nin meslektaşlarını ve İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ı arayarak 5 yaralı olduğunu söylediği bilgisi geldi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, olayın ardından tüm arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, vatandaşların da arama faaliyetlerine katıldığını açıkladı. Arama faaliyetlerine 2. Ordu'ya bağlı birlikler ve Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı gece görüş helikopterleri de katıldı. 2. Ordu Komutanı Necdet Özel çalışmaları bizzat yönetti. Olayı duyduktan sonra BBP Sivas İl Teşkilatı'na gelen çok sayıda partili de bir süre haberi televizyondan takip ettikten sonra Kahramanmaraş ve Yozgat'a gitmek üzere yola çıktı. Arama faaliyetlerine TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Kahramanmaraş Valise Niyazı Tanılır da katıldı.

ERDOĞAN İLK ELDEN BİLGİLENDİRDİ

Tokat'ta Cumhuriyet meydanında düzenlenen miting sırasında talihsiz olayı haber alan Başbakan Erdoğan, konuşmasını yarıda keserek BBPLideri Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğünü bildirdi. Erdoğan, "5 yaralı bulunduğunun söylendiğini" belirterek, "Kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim daha beterinden korusun" dedi. Erdoğan sık sık BBP Genel Merkezi'ni de arayarak, çalışmalar hakkında ilk elden bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Brüksel ziyareti öncesi BBP Genel Merkezi'ni arayarak olayla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'ta olayla ilgili kriz merkezleri kuruldu. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu vatandaşlardan Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan diğer 5 kişi için dua etmelerini istedi.

EKİPLER HER AN OLAY YERİNE ULAŞABİLİR

Yalçın Topçu, gece geç saatlerde yaptığı açıklamada da Bandırma Limanı'ndaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait görüntüleme ve dinleme tesisinde kaza mahallinden Göksun-Kırcaova mevkiinden sinyal alındığını bildirdi. Topçu, bölgeye helikopter giremediği için Casa uçaklarının bu yere hareket ettiklerini belirtti. Sinyal alınmasının ardından olay mahalline bin kişilik bir takviye ekip daha gönderildi. Ekiplerin her an Yazıcıoğlu ve diğer 5 kazazedeye ulaşması bekleniyor.





Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...