|

Yunan medyası ayağa kalktı: Erdoğan meydan okuyor, Türkler İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un fethinin 567. yılı nedeniyle Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunacağını açıklamasının ardından Yunan medyası adeta çıldırdı. "Erdoğan meydan okuyor, İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek", "Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma..." cümlelerini manşetlerine taşıyan Yunan medyasında "Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma" cümlesine de yer verildi.

Haber Merkezi
01:42 - 29/05/2020 Cuma
Güncelleme: 07:38 - 29/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Ayasofya Camii
Ayasofya Camii
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın
yaptığı açıklamada İstanbul'un Fethi kutlamaları kapsamında bugün
Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunacağını açıklamasının ardından Yunan medyası
adeta çıldırdı.

Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un Fethinin 567. yılı nedeniyle Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunacağı açıklamasının sonra Yunanistan'dan tepkiler yükseldi. Yunan medyası
"Erdoğan meydan okuyor, İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek", "Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma..."
gibi manşetlerle Ayasofya'da okunacak Fetih Suresi karşısında tavır aldı.
  • Ayrıca Ayasofya'daki Fetih Suresi'nin okunmasına tepki olarak Yunan medyasında, "Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma" cümleleri yer verildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un fethinin 567. yıl dönemi ile ilgili "
Yarın(bugün) İstanbul'un fethinin yıldönümünde çok güzel programlara eşlik edeceğiz.
Önce Sancaktepe'de Prof. Dr. Feriha Öz Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışmaları gerçekleştirilecek.
Ayasofya'da Fetih süresi okunacak ve dualar edilecek. Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşayacağız.
Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yadediyoruz." ifadelerini kullandı.


Ayasofya'nın tarihi


  • Fatih Sultan Mehmet Han komutasındaki Osmanlı Ordusu, 6 Nisan 1453 tarihinde İstanbul'u kuşattı. İstanbul'un 53 günlük kuşatmanın ardından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedildi. İlk Cuma namazı ise 1 Haziran 1453'te Ayasofya'da kılındı. Namazı, Fatih Sultan Mehmed'ın hocası Akşemseddin Hazretleri kıldırdı. Hurbe de Akşemseddin Hazretleri tarafından Fatih Sultan Mehmet adına okundu.

#Ayasofya
#Recep Tayyip Erdoğan
#Yunanistan
#Medya
4 yıl önce