|

Engelini aşıp hafız oldu şimdi hafız yetiştiriyor

Nevşehir'de görme engelli olmasına rağmen çocukluk döneminde 3 yıllık çalışmayla hafız olan Mahmut Kemikkıran, Kur'an-ı Kerim'i öğrencilerine ezberletiyor. Kemikkıran, "Gözlerim görmediği için dinleyerek 3 yılda Kur'an-ı Kerim'i ezberledim. Bana ayet ayet okunuyordu ben de bunları tek tek ezberleyip bir sonraki sayfaya geçiyordum" dedi.

Yeni Şafak
20:03 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:07 - 13/01/2016 Çarşamba
AA

Nevşehir'de doğumundan 6 ay sonra görme kabiliyetini yitiren Mahmut Kemikkıran (54), dinleyerek ezberlediği Kur'an-ı Kerim'i


şimdi başkalarına öğretiyor.



Ateşli havale nedeniyle görme kabiliyetini kaybeden Kemikkıran, çocukluk döneminde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi ve daha sonra kendisi gibi görme engelli hocasından aldığı derslerle hafız oldu.



Hayatını Kur'an eğitimine adayan Kemikkıran, öğrencilerine hafızlık eğitimi veriyor.



Başarısının sırrını hayatla barışık yaşamasına bağlayan Kemikkıran, azmin önünde tüm engellerin yıkıldığını dile getirdi.



5 yaşından itibaren dedesinin sesinden dinleyerek Kur'an-ı Kerim'den bazı sureleri öğrendiğini aktaran Kemikkıran, 9 yaşından itibaren de kendisi gibi görme engelli bir hafız olan hocası Ahmet Bilgiç'ten ezber dersleri almaya başladığını söyledi.



Evine yakın bir camide 33 yıl boyunca fahri imamlık yaptığını dile getiren Kemikkıran, şöyle dedi:



"Gözlerim görmediği için dinleyerek 3 yılda Kur'an-ı Kerim'i ezberledim. Bana ayet ayet okunuyordu bende bunları tek tek ezberleyip bir sonraki sayfaya geçiyordum. Hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra, mahallemizde bulunan camide 33 yıl boyunca fahri olarak imamlık yaptım. 2009 yılından itibaren de kendimi eğitim çalışmalarına adadım ve hafız yetiştirmeye başladım."



Hafız Kemikkıran, yüzlerce öğrenciye ders verdiğini, çok sayıda öğrencisinin de hafızlık eğitimini tamamladığını belirtti.



Nevşehir'de faaliyet gösteren Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürdüğünü belirten Kemikkıran, engellilerin gayret gösterdiklerinde başarıyı yakalayabileceklerinin altını çizerek şunları söyledi:



"Engelli olma halini kendi lehimize çevirebilmemiz lazım. Engelliyiz diye hayata küsersek, insanlarla barışık yaşamazsak hem kendimize hem geleceğimize yazık ederiz. Engellilere çağrım hayata küsmeden ileriye doğru hedef belirleyip, başarıya ulaşmak için yılmadan usanmadan gayret etmeleridir. Engelliler, kendilerine hedef belirleyip, o hedefe koşmalı."



Kemikkıran'dan aldığı hafızlık eğitimi tamamlayan Ali Gökmen, "Ezberlerimizi güçlendirmek için eğitime devam ediyoruz. Hocamızın azim ve başarısını görüyoruz, bu durum bizim başarıya ulaşmak için daha çok gayret etmemizi sağlıyor" ifadesini kullandı.



Hafızlık eğitimi için Aksaray'dan geldiğini söyleyen Cebrail Satılmış, "Görme kabiliyeti olmadığı halde bu engel onu hiç etkilemiyor. Hayatı dolu dolu yaşayarak bizlere örnek oluyor. Mahmut hocanın gayretine şahit oldukça başarıya yönelmemiz için hiçbir mazeret olmadığını düşünüyorum" sözlerine yer verdi.



#Mahmut Kemikkıran
#nevşehir
#Ahmet Bilgiç
#Ali Gökmen
#Cebrail Satılmış
8 yıl önce