|

İspanya Türklere minnettar

Türkiye zor günler geçiren İspanya halkını yalnız bırakmadı ve bir uçak dolusu tıbbi yardım gönderdi. İspanya’nın sevilen sanatçısı Monica Molina “Türkiye gibi ülkelerin bu kadar zor zamanlarda bize yardımcı olduklarını görmek harika. Bu Türk halkının İspanya’ya karşı cömertliğinin ve sevgisinin bir göstergesidir” diyor.

Hakan Varol
04:00 - 19/04/2020 Pazar
Güncelleme: 21:18 - 18/04/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Monica Molina
Monica Molina

İspanya’nın önde gelen seslerinden ve Türkiye’de verdiği hatrı sayılır konserlerin sahibi Monica Molina zamanı evde geçirdiğimiz şu sürede hayranlarına dinlemeleri için Spotyfy’da Türkçe bir liste hazırladı. Durum böyle olunca İspanya’da yaşayan sanatçıya hem Korona sürecinde bu listeyi hazırlama fikrinin nasıl oluştuğunu hem de bu süreci nasıl geçirdiğine dair sorularımızı sorduk.


Hepimizin hayatı Korona öncesi ve sonrası olarak değişti. Sağlıklı günlere kavuştuğumuzda sizin hayatınızda ne değişmiş olacak. En çok farkındalığınızı değiştiren ne oldu?

Açıkçası hayatımızda önce ve sonra var... Ancak tüm bunlara rağmen, hayatını kaybeden insanlardan, bu belirsizlikten, tüm ekonomik ve sosyal zararlardan, bence bir ders aldık. Kırılganlığımızı unutmuştuk. Savunmasız varlıklarız! Bu akla gelebilecek her şeyi aşan bir durum. Umarım hayatı yeniden gözden geçireceğimiz, çevreyi, doğayı, daha insancıl, daha cömert, daha destekleyici algılayacağımız ve saygılı olacağımız zamanlara kavuşuruz.

İspanya, Korona virüsünün en çok görüldüğü ülkelerin başlarında yer alıyor. Haberlerde izliyoruz ancak sizin gözünüzle ülkede bu kadar çok yayılmasının sebebi nedir? Yönetim mi halkın ihmali mi?

İnsanlar gerçekten kusursuz ve çok duyarlıydı. İnsanların zor durumlarında her zaman birbirlerine destek oldukları bir ülkede yaşıyorum. Onlara büyük saygım var. İçtenlikle sorunun tam anlamıyla hepimiz için bir bilinmezlik olduğunu söyleyebilirim.

TÜRKLER İSPANYA’YA CÖMERT
  • Siz ülkeleri takip ediyorsanız oradan Türkiye nasıl görünüyor. Türkiye İspanya’ya bir uçak dolusu tıbbi gereç olarak destek verdiğini ilan etti.
  • Türkiye gibi ülkelerin bu kadar zor zamanlarda bize yardımcı olduklarını görmek harika. Bu Türk halkının İspanya›ya karşı cömertliğinin ve sevgisinin bir göstergesidir.
  • Hepimiz evlerimizdeyiz sizin bir gününüz evde nasıl geçiyor?
  • Daha önce hiç zaman bulamadığım şeyleri yaptım. Bol bol film, dizi ve belgesel izledim. Sevdiğim arkadaşlarımla konuştum. Kitap okudum. Büyük bir ailem var. Telefonda da olsa onlara bol bol zaman ayırdım.
SOSYAL MEDYADA ZAYIFIM
Birçok müzisyen sosyal medyasından canlı konserler, paylaşımlar yapıyor. Sizin sosyal medya ile bu bağınız nasıl?

Beni tanıyanlar, sosyal ağlardaki varlığımın çok sınırlı olduğunu biliyorlar ancak bugünlerde bizi bir şekilde mutlu eden tüm sanatçılara minnettarım.

Bizleri çok mutlu eden Türkçe bir playlist paylaştınız, bu aklınıza nereden geldi? Bu listeden bahseder misiniz?

Tutkulu olduğum harika Türk sanatçıları var. Müzisyenler, şarkıcılar, beni heyecanlandıran, günlük hayatımın bir parçası olan insanları ve şarkıları temel alan bir liste hazırladım. Hazırladığım listedeki şarkılar ve sanatçıların benimle ilgili hikayeleri de var. Sezen Aksu dediğimde “Herşeyi Yak” şarkısı ya da Leman Sam dediğimde açık havada el ele göz göze söylediğimiz konser aklıma geliyor. Ağıt’ı seslendirmiştim. A Paso Lento şarkısını Türkçe olarak seslendiren ve klibinde de yer aldığım Ayşe Çınar ya da konserim öncesi beni ziyaret eden Mustafa Sandal. Yıllar içinde Türk sanatçılarla da bir gönül bağım oldu. Ajda Pekkan’ı bir apartman kaplamasında gördüğümde ona imrenerek baktım. Pasion Turca CEO’su Sinan Ufuk Nergis o Türkiye’nin “Mina”sı dediğinde ve Ajda Pekkan’dan Julio Iglesias’ın “Nathalie” adıyla seslendirdiği “Bir Günah Gibi” şarkısını dilediğimde ne kadar haklı olduğunu gördüm. Ömer Faruk Tekbilek şarkılarını Türkiye’den aldığım compliationlardan tanıdım. Adoro’nun Türkçe yorumu “Ben Böyleyim”i Ayten Alpman’ın sesinden dinlediğimde nasıl büyülendiğimi unutamıyorum.

Türkiye’nin Eurovision serüvenini de yakından takip ettim Sertab Erener birinci olduğunda hiç şaşırmadım. Sahne performansı ve sesi büyüleyici idi. Madrid’de Eurovision şarkı yarışması için Pasion Turca’nın verdiği partide Hadise ile tanıştım. Müzik Türkiye’deki güzel anılarımın hep bir parçası oldu. Yıllar içinde aldığım CD’lerde sevdiğim bazı Ziynet Sali, Özdemir Erdoğan, Nükhet Duru, Yeni Türkü, Ayla Dikmen şarkılarını da severek dinledim, sizlerle paylaşmak istedim.

Bu Türk müzisyenlerden bu sıkıntılı günlerde telefonda görüştüğünüz bilgi paylaştığınız kimse var mı?

Evet, bazılarıyla hala temasım var ve orada bulunan birçok arkadaşımla ilişkilerim devam ediyor. Bana Türkiye'de neler olduğunu söyleyen onlar.

Türkiye’de konser vereceğim

Türkiye’de Şubat ayında büyük bir konser verecektiniz ilk önce ertelendi, geçtiğimiz günlerde Korona virüs süreci yaşanması nedeni ile 27 Mayıs›a alınan konseriniz iptal oldu. Bu tehlike geçince Türkiye’de konserler vermeye devam edecek misiniz?

Evet, konser büyük bir nedenden dolayı ertelenmişti. Türk askerlerine yapılan saldırı beni çok üzdü. Konseri erteledik, 27 Mayıs’ta Türkiye’deki dinleyicilerimle tekrar buluşmak istiyorduk ancak Korona virüs engeline takıldık. Bugünler geçtikten sonra en kısa zamanda Türkiye’ye gelmeyi umuyorum.

Korona’dan hiçbir yakınınızı kaybettiniz mi ve bu yönde bir korkunuz var mı?

Çok şükür ki yakınlarımla ve ailemle ilgili dramatik bir durum yaşamadım. Ben ve ailem şu an iyi durumdayız. Tüm bunları içimde bir umutla ve geleceğe inançla bakarak atlatmaya çalışıyorum.

Anneme sarılmak istiyorum

  • Son olarak eski günlerimize kavuştuğumuzda hayatınızda yapmam dediğiniz neyi yaparsınız? Ya da yaşamınızda hız vereceğiniz bir proje olacak mı?
  • Dört gözle beklediğim ilk şey annemle buluşmak. Ona sarılmaya ihtiyacım var, onunla çok fazla zaman geçiremedim. Projeler ilerledikçe, umarım Türkiye›deki hayranlarımla buluşmaya devam edeceğiz. Bu kötü günler geride kalacak. Lütfen evde kalın ve de kendinize dikkat edin.
#Monica Molina
#İspanya
#Türkiye
#Yardım
#Koronavirüs
4 yıl önce