|

Borcu 40 milyon Euro aşağıya düşürdük

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, divan kurulunda kulübün mali durumuyla ilgili bilgiler verirken, “Borç, 226 milyon Euro’dan 176 milyon Euro’ya düşmüş. Kurdaki artışa rağmen borcu 40 milyon Euro kadar düşürdük. 11 faktoring şirketine de 57 milyon TL borç kapattık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray’da dün gerçekleştirilen aylık divan kurulu toplantısında konuşan başkan Mustafa Cengiz, kulübün mali durumundan amatör şubelere, transferlerden Galatasaray Adası’na kadar bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün borçlarının yüksekliğine dikkat çeken Cengiz, “Sadece bir bankaya yaklaşık 7 yıllık süreçte kullandığmız kredi için 220 milyon lira ödemişiz, 240 milyon lira daha ödeyeceğiz. Borç bittiğinde, sadece bir bankaya toplam 460 milyon lira ödeme yapılmış olacak. Bu parayla Galatasaray banka kurar” dedi. İçinde bulunulan genel mali durumlardan kaynaklı olarak faizlerin de artığını anlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, şunları söyledi: “Bu mali sunumların aynısını UEFA’ya da yapıyoruz. Eğer bugünkü mali durum geçerli olsaydı, biz 470 milyon lira artı gelirdeydik. Ama böyle bir dünya yok. Geçmişimiz de bize ait. Eski yönetimler de bizim. Sözleşmeler ve borçları bize ait. Güveninize layık olmaya çalışıyoruz.”

VERGİ BORCUNU YAPILANDIRDIK

47 milyon liralık ertelenmiş vergi borcunu yapılandırdıklarını belirten Cengiz, “Futbolculara 176 milyon lira gecikmiş borç ödedik. Diğer kulüplere yine 59 milyon lira gecikmiş borç kapattık. Toplam kredilerimiz, 996 milyon lira. Borç, 226 milyon Euro’dan, 176 milyon Euro’ya düşmüş. Kurdaki artışa karşın borcu 5 ayda 40 milyon Euro kadar düşürdük. Toplam 264 milyon lira kredi ana para ödemesi yapıldı. Yine 11 faktoring şirketine olan 57 milyon lira borcu kapattık. Bu süreçte 121 milyon lira ise kredi kullanımı gerçekleştirdik. Bu kredi, Abdurrahim Albayrak’ın yanı sıra benim kefaletimle kullanıldı.”

#Mustafa Cengiz
#​Galatasaray
6 yıl önce