|

Parkede parlayan yıldız Bahçeşehir Koleji

Türk basketbolunun yeni yüzlerinden Bahçeşehir Koleji, 2 senede yaptığı çıkışla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Stefanos Dedas, hedeflerini ve planlarını Yeni Şafak ve Tv Net’e anlattı.

Ergin Aslan
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:30 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Mustafa İlhan
Fotoğraf: Mustafa İlhan

2016 yılında kurulan ve şuan Tahincioğlu Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı ligde çıktığı ilk maçtan da galibiyetle ayrıldı. Yapılan yatırımların meyvelerini almaya başlayan Bahçeşehir Koleji’nin İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve basketbol takımı koçu Stefanos Dedas, TV Net ve Yeni Şafak’ın konuğu oldular. Türk basketbolunun yeni yüzlerinden Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, 2 senede yaptığı çıkışla adından söz ettirmeye devam ediyor. Yatırımların azaldığı, kulüplerin kapandığı ya da ömürlerinin kısaldığı bir dönemde yaptıkları yatırımların meyvelerini almaya başlayan takımın bunu nasıl başardığını anlatan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel “Bizler Bahçeşehir Koleji olarak bir eğitim grubuyuz. Bu sene itibarıyla 124 farklı kampüste yaklaşık 78 bin öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti vereceğiz. Sporun ve sanatın öğrencilerimizin yaşantısında daha fazla yer almasının gereksiniminin farkındayız. Bundan dolayı böyle bir yatırıma start verdik. Geçen sene TBL’de mücadele ettik. Şanssız bir şekilde finallerde Play-Off’a kaldık. Akabinde finallerde elendik. Ama daha sonra şans da biraz yüzümüze güldü. Süper Lig’den bir takımın çekilmesiyle beraber doğal olarak hak bize doğdu. Farklı bir renk getireceğimize inanıyoruz. Taraftar kitlemizle çok farklı bir renk ve hava katacağımıza inanıyorum” dedi.

SPORU SEVDİRMEK İSTİYORUZ

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nın kısa ve orta vadeli planlarını anlatan Yücel, “Kulübü kurarken A Takım’la başlamadık. Altyapılarımızı nasıl oluştururuz, mevcut Bahçeşehir Koleji Spor Okulları’nı kuracağımız basketbol takımını nasıl entegre şekilde çalıştırırz ve verimli hale getiririzi tartıştık. Çünkü sadece A Takım ve sportif başarıya odaklandığınızda ve başarı da gelmediğinde çok ciddi hayal kırıklıkları olabiliyor ve zaten günümüzde görüyoruz çoğu kulüp kapanıyor. Antrenöre de söylüyorum; Bizim ana misyonumuz gençlerimize çocuklarımıza sporu sevdirmek ve fair play ruhunu aşılamak. O bakımdan uzun vadeli olacağımızı düşünüyorum. Hatta bununla alakalı bir alt ligdeyken dahi 12 ilde farklı altyapı seçmeleri yaptık ve 600 gencimizi alt yapılarımıza kattık. 600 lisanslı sporcuyu altyapılarımızda oynatıyoruz. Bununla da yetinmedik. Tesis inşa ettik. İstanbul’da Maltepe’de. Sadece A takım için değil, altyapının faydalanacağı yerler yaptık. Bundan ötürü de projenin uzun vadeli olacağını düşünüyorum. Çünkü altyapısını ne kadar kuvvetli kurarsak geleceğe de o denli kuvvetli ilerlemek mümkün olacaktır.

HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR

Türkiye’de 5. yılını geçiren Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı Başnantrenörü Koçu Stefanos Dedas’da, takımın uzun vadeli planları içerisnde yer alıtor. Gaziantep’te geçirdiği 5 yılın ardından Bahçehir Koleji Basketbol Takımı’nın baına geçen ve artık Türkiye’deki basketbol ortamına hakim olan Dedas, başarılı olacaklarına inanıyor. Takımla ve yöneticlerle, kendi hedeflerinin de örtüştüğünü dile getiren genç çalıştırıcı, “O süreçte görüştük. Hedeflerimiz aynı çatı altında birleşti. Organizasyonu büyültmek ve bu organizasyonun sağlam bir şekilde ilerlemesi adına buraya geldim. Çok memnunum” diye konuştu.

  • “Maçlarımızı Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynayacağız. Bu Cumartesi günü Galatasaray maçımıza herkesi davet ediyoruz. Salonda basketbol maçından ziyade eğlence havası ve NBA’deki ortamı oluşturmak istiyoruz.”
#Bahçeşehir Koleji
#Basketbol
5 yıl önce
default-profile-img