|

Yandex'in otonom aracı tanıtıldı

Rus internet devi Yandex kendi teknolojisiyle geliştirdiği otonom aracı Yandex.Taxi’yi görücüye çıkardı. Geçtiğimiz yıldan bu yana süren çalışmalar sonucunda ilk kez gün yüzüne çıkan aracın videosu yayınlandı.

Yeni Şafak ve
11:53 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yandex.Taxi'nin önümüzdeki aylarda trafiği açık alanlarda test sürüşlerine başlanacak
Yandex.Taxi'nin önümüzdeki aylarda trafiği açık alanlarda test sürüşlerine başlanacak

Ünlü arama motoru Google’ın otonom araç çalışmalarına hız vermesinin ardından Rus internet şirketi Yandex de geçtiğimiz yıldan bugüne kadar oluşturduğu gerçek zamanlı haritalama, navigasyon, bilgisayarla görme gibi teknolojilerin kullanılacağı ilk otonom aracı için çalışmalara başlamıştı.

Lefigaro'nun haberine göre Toyota Prius V model araçla yapılan çalışmanın ilk prototipini paylaşan şirket, otonom sistemini engellerle dolu bir parkurda ilerleyerek başarılı bir sürüş izlenimi sergilediği görülüyor.

Yandex.Taxi adı verilen aracın üst kısmında sensörler yer alırken aracın dört tarafında kameralar bulunduğu görülüyor. Bu sensör ve kameralardan alınan verileri NVIDIA’nın donanımlarıyla işlenirken aracın şu an için sadece trafiğe kapalı alanlarda test sürüşleri sürüyor. Gelecek yıldan itibaren Moskova’da halka açık yerlerde test sürüşlerine başlanacak olan araç bizzat Yandex’in kendi imkanlarıyla geliştirdiği ilk araç teknolojisi olacak.

Herhangi bir müdahale gerektirmeden hareket edebilen 5’inci seviye otonom araç üretme hedefiyle yola çıkan Yandex’in birçok rakip şirketi olduğu görülürken projenin başındaki kişi olan Dmitry Polishchuk’ın yaptığı açıklamaya göre, aracın güvenilir teknolojiyle donatılacağı ve işinde uzman kişilerin çalışmalarıyla kısa sürede ön plana çıkacağını belirtti.

#Yandex
#Yandex.Taxi
#Otonom
7 yıl önce