|

Anti İslam ekseni

Pakistan Dışişleri Bakanı Khawaja Asif, Hindistan ve İsrail’in İslam karşıtı bir eksen/bağ oluşturduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun altı günlük Hindistan ziyaretinde Başbakan Modi ile yakınlığına dikkat çeken Abdullah, “Hindistan Keşmir’i, İsrail de Filistin’i işgal altında tutuyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:31 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 6 günlük Hindistan ziyareti devam ediyor. Netanyahu ile Modi’nin yakınlığı dikkatlerden kaçmıyor.
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 6 günlük Hindistan ziyareti devam ediyor. Netanyahu ile Modi’nin yakınlığı dikkatlerden kaçmıyor.

Pakistan Dışişleri Bakanı Khawaja Asif, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun 6 günlük Hindistan ziyaretini eleştirdi. Abdullah, Hindistan ve İsrail’in İslam karşıtı bir eksen/bağ oluşturduğunu belirtti. Pakistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin İsrail’i hiçbir dönem tanımadığını ifade ederek, “Hindistan Keşmir’i, İsrail ise Filistin’i işgal altında tutuyor” ifadelerini kullandı. Bakan Abdullah, Hindistan’ın Gujarat’ta Müslümanları katlettiğini de hatırlattı. Öte yandan Pakistan Savunma Bakanı Khurram Dastgir, ülkesinin Rusya ve Çin ile işbirliğini geliştirdiğini açıkladı. Dastgir, Pakistan’ın, Rusya ile yeni müzakereler ve askeri eğitim çalışmaları başlatacağını duyurdu. Pakistan Savunma Bakanı, Pakistan-Çin ilişkilerinin birçok cephede günden günde güçlendiğinin altını çizdi.

#Hindistan
#İsrail
#İşgal
#Antiİslam
6 yıl önce