|

Kahramanmaraş'ta Kim önde? Fırat Görgel mi Mukaddes Zeynep Arıkan mı kazandı 2024 yerel seçimi canlı oy oranları

Kahramanmaraş seçim sonuçları merak ediliyor. 783.019 seçmenin yer aldığı Kahramanmaraş’ta seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 Kahramanmaraş seçim sonuçları ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Kahramanmaraş adayı Fırat Görgel ile CHP adayı Mukaddes Zeynep Arıkan arasında geçiyor. Kahramanmaraş ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Kahramanmaraş seçim sonuçlarında son durum...

15:40 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:29 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Kahramanmaraş Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Kahramanmaraş Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi için yarışan Fırat Görgel ve Mukaddes Zeynep Arıkan
tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 783.019 seçmenin bulunduğu Kahramanmaraş’ta oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Kahramanmaraş seçimi Fırat Görgel ve Mukaddes Zeynep Arıkan arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Kahramanmaraş seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

Fırat Görgel mi Mukaddes Zeynep Arıkan mı kazandı?

31 Mart Kahramanmaraş yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Fırat Görgel ve Mukaddes Zeynep Arıkan’ın Kahramanmaraş’ta aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Fırat Görgel ve Mukaddes Zeynep Arıkan 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Fırat Görgel - Mukaddes Zeynep Arıkan yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Fırat Görgel ve CHP’nin adayı Mukaddes Zeynep Arıkan aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Fırat Görgel kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraşta tamamlayan Görgel, 2004 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

2004 yılında AK Parti üyesi olarak siyasete giren Görgel, siyasi hayatı boyunca gençlik kolları il başkanlığı, ilçe ve il başkanlığı gibi çeşitli görevlerde hizmet etmiştir.

7 Kasım 2020 tarihinden bu yana AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevini sürdüren Görgel, evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Mukaddes Zeynep Arıkan kimdir?

ilk, orta , lise ve üniversiteyi Kahramanmaraşta tamamladı. Daha genç yaşlardan itibaren farklı sivil toplum kuruluşlarında yer alan Arıkan, 2009'a kadar farklı derneklerde başkan yardımcılığı ve başkanlık gibi pozisyonlarda bulundu.

Arıkan, 2007 yılında Kahramanmaraş Valiliği tarafından kurulan Turizm Komisyonu'nda aldığı görevle kentin turistik ve tarihi yapılarının envanterinin çıkartılması çalışmalarında yer aldı.

2010 yılında kurulan Türkiye Kent Konseyleri birliği kurucu üyesi de olan Arıkan, birliğin 4 dönem başkanlığını yürütmüştür. 2009-2014 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkan danışmanlığını görevini yürüten Arıkan, çeşitli STK'larda faaliyetlerini yürütmektedir Arıkan, evli ve 3 çocuk annesidir.

Kahramanmaraş Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  • Hür Dava Partisi Adem Kılınç - (Kahramanmaraş)
  • Demokratik Sol Parti Ahmet Arslan - (Kahramanmaraş)
  • Demokrat Parti Ahmet Gebel - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Ali Akkurt - (Kahramanmaraş)
  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Ali Ardıç - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Türkiye Partisi Ali Türk - (Kahramanmaraş)
  • Hak ve Özgürlükler Partisi Arif Sevinç - (Kahramanmaraş)
  • Memleket Partisi Cuma Akpınar - (Kahramanmaraş)
  • Halkın Kurtuluş Partisi Dilaver Oruncak - (Kahramanmaraş)
  • Türkiye Komünist Partisi Eren Ladikli - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Erhan Ersavaş - (Kahramanmaraş)
  • Adalet ve Kalkınma Partisi Fırat Görgel - (Kahramanmaraş)
  • Zafer Partisi Gökhan Canlı - (Kahramanmaraş)
  • Yeni Türkiye Partisi Hava Çiçek - (Kahramanmaraş)
  • Millet Partisi Mehmet Çetiner - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Mehmet Kaya - (Kahramanmaraş)
  • İYİ Parti Mesut Dedeoğlu - (Kahramanmaraş)
  • Yeniden Refah Partisi Muhammed Aydoğar - (Kahramanmaraş)
  • Cumhuriyet Halk Partisi Mukaddes Zeynep Arıkan - (Kahramanmaraş)
  • Vatan Partisi Mustafa Osman Sarıtaş - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Nuri Avgın - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Nusret Güloğlu - (Kahramanmaraş)
  • Adalet Birlik Partisi Ömer Kaya - (Kahramanmaraş)
  • Bağımsız Adaylar Ömer Solak - (Kahramanmaraş)
  • Milli Yol Partisi Ramazan Dağcı - (Kahramanmaraş)
  • Demokrasi ve Atılım Partisi Taner Barışık - (Kahramanmaraş)
  • Türkiye Komünist Hareketi Tilbe Su Aslanpay - (Kahramanmaraş)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

#Kahramanmaraş seçim sonuçları
#Kahramanmaraş seçim seçim sonucu
#Kahramanmaraş seçim sonuçları 2024
#Kahramanmaraş oy oranı
#Kahramanmaraş yerel seçim sonucu
1 ay önce