|

15 Mart 2019 Cuma gün sonu haberleri

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen İslamofobik saldırı sonucunda 49 kişi şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yardımcısı Oktay ile Bakan Çavuşoğlu'na Yeni Zelanda'ya gitme talimatı verdi. Beyaz et devlerine 150 milyon TL ceza kesildi. 15 Mart 2019 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:11 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 20:51 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
15 Mart 2019 Cuma gününün öne çıkan haberleri
15 Mart 2019 Cuma gününün öne çıkan haberleri

Yeni Zelanda'da camide namaz kılanlara terör saldırısı: 49 şehit

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen İslamofobik saldırı sonucunda 49 kişi şehit oldu. Saldırganın vahşeti sosyal medya üzerinden canlı olarak paylaştığı ortaya çıktı. Yeni Zelanda polisi, şu ana kadar 1'i kadın 4 kişinin gözaltına alındığını; ülkedeki tüm camilerin kapatılması için gerekli ikazın yapıldığını söyledi.


Avustralyalı terörist Erdoğan'ı öldürme çağrısında bulunmuş

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinde cuma namazı esnasında 49 kişiyi şehit eden teröristin daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için çağrıda bulunduğu ve İstanbul'daki camileri yıkmak ile Türkleri tehdit ettiği ortaya çıktı.


Erdoğan'dan Yeni Zelanda Devlet Başkanı Reddy'e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Devlet Başkanı Reddy ile telefonda görüştü. Erdoğan, 49 kişinin şehit olduğu saldırıyı lanetlediğini söyledi.


Erdoğan'dan Yeni Zelanda'daki teröristin bildirisine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki mitingde vatandaşlara hitap etti. Yeni Zelanda'daki iki camiye düzenlenen terör saldırısına değinen Cumhurbaşkanı, "Bu katil bildiri yayınlamış, tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alıyor. Ayasofya'yı kiliseye çevireceklermiş. Kesinlikle izin vermeyiz" dedi. Saldırıda üç Türk vatandaşın yaralandığı bilgisini de paylaşan Erdoğan, "İçlerinden biriyle telefonda görüştüm. Durumları iyi" şeklinde konuştu.


Oktay ve Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidiyor.


Cami saldırganı Türkleri de tehdit etmiş

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlediği saldırıyı sosyal medya hesabından canlı yayınlayan ve 49 kişiyi şehit eden 28 yaşındaki teröristin daha önce Türkleri de açıkça tehdit ettiği ortaya çıktı.


Sarıyer'de şüpheli paketten EYP çıktı

İstanbul Sarıyer'de yol kenarında bulunan ve şüphe üzerine incelenen paketlerden birinden el yapımı patlayıcı çıktı. Patlayıcı olay yerine gelen uzman ekiplerce imha edildi.


Beyaz et devlerine ceza

Piliç eti üretiminde faaliyet gösteren 19 teşebbüs ile Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurumu, aralarında Banvit, Keskinoğlu, Şenpiliç gibi markaların da bulunduğu 9 üreticiye 150 milyon liranın üzerinde para cezası kesti. 10 firmaya ise cezaya yer olmadığına kanaat getirdi.


Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak projenin görseli ortaya çıktı

Nisan ayında İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemlerinin hızlanmasının ardından boşa çıkacak Atatürk Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanmıştı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, arazide kurulacak 11 milyon m2’lik Millet Bahçesi içinde bir fuar ve kongre merkezi oluşturmak istediklerini söylerken projeye ilişkin en net görsel de ortaya çıktı.


Batı basını 'terör saldırısı' diyemedi

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen terör saldırısında 49 kişi şehit oldu. Yeni Zelanda hükümeti olayı terör saldırısı olarak nitelerken Avrupa basını korkunç katliamı sadece 'silahlı saldırı' olarak niteledi.


Şenol Güneş'in Milli Takım kadrosu belli oldu

A Milli Takımımızın, EURO 2020 Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'ün uzun bir aradan sonra ay-yıldızlı kadroya davet edildi.

#Yeni Şafak
#Gün Sonu
5 yıl önce