|

2. Abdülhamid Yıldız’a dönüyor

YTÜ, Sultan Abdülhamid dönemini araştırmak için “Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurdu. Merkez, Yıldız Kampüsü içerisinde restore edilen şehzade köşklerinde faaliyet gösterecek.

Yeni Şafak
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 18:52 - 21/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Kampüsü’nde restore edilen Şehzade Köşkleri’nde faaliyet gösterecek, “Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurdu. 


HER YÖNÜYLE TARTIŞILSIN

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, merkezin açılmasının nedenini anlatarak, eleştirileri de cevapladı. Sultan Abdülhamid döneminin birçok siyasi manevraya da tanıklık ettiğine vurgu yapan Yüksek, “Öven kadar eleştiren de var. Ama biz bir bilim kuruluşuyuz. Biz, böyle bir merkez kuralım, o dönemi seveni sevmeyeniyle bilim adamları tartışsın istedik. Tarihi eserlere bir fonksiyon vermezseniz, o eserler kısa sürede yok oluyor. Dolayısıyla bunlara bir fonksiyon kazandırmak gerekir. Bu kadar alanı bize miras bırakan büyüğümüze saygı olsun diye, biraz da ona sevgimizi ifade etmek için Beyaz Köşkü bu amaçla kullanmaya karar verdik” diye konuştu.

#yıldız teknik üniversitesi
#2. abdülhamit
#yıldız kampüsü
9 yıl önce