|

Meteorolojiden üç ile kritik uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Temmuz hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Samsun’un doğusu ile Erzurum’un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İşte ülke genelinde il il hava durumu..

09:04 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:18 - 28/07/2021 Çarşamba
IHA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


Ankara:
Parçalı ve az bulutlu 33

İstanbul:
Parçalı ve az bulutlu 33

İzmir:
Az bulutlu ve açık 38

Bursa:
Az bulutlu 36

Adana:
Az bulutlu ve açık 40

Antalya:
Az bulutlu ve açık 40

Samsun
: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Trabzon:
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 29

Erzurum:
Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır:
Az bulutlu ve açık 39







#Hava durumu
#Meteoroloji
#Sağanak yağış
#Kuvvetli yağış
3 yıl önce