|

3 Büyükşehir zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki seçim çalışmalarını yakından takip ediyor. 3 şehrin adayları Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki ve Nihat Zeybekci ile buluşan Erdoğan, hazırladıkları projeleri dinledi. Erdoğan, “çevre” duyarlılığı isterken, ulaşım ve yatay mimarinin öne çıktığı öğrenildi.

Fazlı Şahan
04:00 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’in kazanılmasına büyük önem veriyor. Erdoğan, tüm illerde seçimlerle ilgili çalışmaların yakından takip ederken bu üç ille yakından ilgileniyor. Bu kapsamda Erdoğan üç ilin belediye başkan adayından projelerini dinledi.

Seçimlerle ilgili mesaisine önceki akşam AK Parti Genel Merkezi’nde devam eden Erdoğan, Meclis Başkanı ve İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki ve İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci’yi kabul etti. Görüşmeye bazı genel başkan yardımcıları da katıldı.

PROJELERİNİ SORDU

  • Görüşmede Erdoğan, Ankara, İstanbul ve İzmir için hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı. Erdoğan’ın adaylardan projelerin hazırlanma aşamasında, milletin hassasiyeti ve taleplerinin göz önünde tutulmasını ve projelerle milletin gönlünün kazanılmasını istediği öğrenildi. 3 büyükşehir için hazırlanan projelerde çevre duyarlılığı gözetilecek. Adayların projeleri arasında çevreci projeler öne çıkıyor. Ulaşım ve yatay mimari başlıkları da başkanların projeler arasında.

Erdoğan’a sunulan projelerden Ankara için olanlar Özhaseki tarafından dün kamuoyu ile paylaşıldı. Önümüzdeki günlerde İstanbul ve İzmir için hazırlanan projeler de halka açıklanacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#İzmir
#Ankara
#İstanbul
#Projeler
5 yıl önce