|

Albay’a kurşun kayıp tetikçiden

İstanbul’da emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman Altınbilek’e silahlı saldırıyı gerçekleştiren tetikçinin 2009’da suikasta kurban giden Albay Aytekin İçmez’in katili olduğu tespit edildi. 27 yaşındak tetikçi E.N.Y., MKP’nin hücre evlerine baskınla yakalandı. Polis, İçmez cinayetinde kullanılan silahla ve Altınbilek’e düzenlenen saldırıda kullanılan silahları da ele geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 17/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Seçim günü İstanbul Balmumcu'daki Jandarma Kışlası çevresinde bulunan okulda oy kullanmaktan dönen emekli Albay Fehmi Altınbilek (67) ve eşi Asuman Altınbilek'e (66) silahlı saldırı gerçekleştiren ve ağır yaralayan tetikçi 27 yaşındaki E.N.Y. operasyonla yakalandı. E.N.Y.'nin, 2009'da Bursa'daki evinde boğazından kurşunlanarak öldürülen emekli piyade Albay Aytekin İçmez'in katili olduğu ortaya çıktı. Albay'ın cinayetini o dönemde TİKKO'nun kolu Maoist Komünist Parti (MKP) üstlenmiş, katil bulunamamıştı. 6 yıl sonra İçmez'in cinayeti çözülürken, Altınbilek'e saldıran tetikçide yakalanmış oldu.



HÜCRE EVİNDE KISTIRILDI


Altınbilek'in vurulmasından sonra MKP'nin hücre evlerine baskın yapan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Albay İçmez cinayetinde kullanılan silaha ve Altınbilek'e düzenlenen saldırıda kullanılan silahlara da ulaştı. Tetikçiyle birlikte olayda kullandığı silah ile iki silah daha ele geçirildi. N.Y. ile birlikte iki kişi daha gözaltına alındı.







CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ


Tetikçi E.N.Y., ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.N.Y.'nin tutuklanmasında, “silahlı terör örgütüne üyelik” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamalarının yer aldığı belirtildi. Gözaltına alınan 2 kişinin emniyet müdürlüğündeki ifade işlemleri sürüyor. MKP'nin hücre evlerine baskın yapan polis, şok ayrıntılara ulaştı. Albay İçmez cinayetinde kullanılan silah ve Altınbilek'e düzenlenen saldırıda kullanılan silahlar ele geçirildi. Tetikçiyi uzun zaman MKP'nin hücre evlerinde saklayan hücre evlerinin baş sorumlusu 4. kişi olarak polis tarafından aranıyor.



MERNİS'TEN İZİNİ BULDULAR


MKP, albaya ulaşmak için noteri kullandı. TC numarasını alan MKP, noter çalışanları MERNİS'i kullanabildiği için Altınbilek'in Çetin Oğuz kimliğiyle hayatına devam ettiğini öğrendi. Adres tespiti yapıldı ve saldırı gerçekleşti. Altınbilek, TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın 42 yıl önce yakalandığı operasyonu yönettiği için hedef seçilmişti.



BİNALİ YILDIRIM'IN KARDEŞİNE DE SALDIRMIŞLAR


Altınbilek saldırısı ile ilgili yakalanan 3 şahsın, 2009'da İstanbul'da görevli bir doktora silahlı saldırı eylemi ve 2015 yılı Şubat ayında Binali Yıldırım'ın erkek kardeşi Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'a düzenlenen saldırının da failleri olduğu tespit edildi.



HEDEFTE ABDULLAH GÜL VARDI


Örgütün Abdullah Gül içinde istihbarat topladıkları tespit edilen örgütün suikast planı yaptığı belirlendi. Hücre evlerine yapılan baskında ayrıca çok sayıda patlayıcı maddeler, sahte kimlikler, polis yelekleri, bomba düzenekleri ele geçirildi.



İşaret paralel hesaptan


Devlet tarafından ismi Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Çetin Oğuz olarak değiştirilen Albay Fehmi Altınbilek saldırısını aylar önce Twitter'daki paralel yapıya mensup gündeme getirdi. Paralel yapı bağlantıları deşifre olmuştu. Albay Altınbilek 2008-2009 yılları arasında paralel yapının kilit isimlerinde olan ve şu an tutuklu olan Ali Fuat Yılmazer'in talimatıyla 'terör ve organize suç örgütü üyesi olduğu' iddiasıyla 1 sene boyunca dinlendi. Paralel yapı operasyonları sonrasında cemaat sızıntılarıyla ortaya çıkan 'İsimsiz 111' isimli Twitter hesabından 25 Ocak 2015 tarihinde Altınbilek tweetleri atıldı. Tweetlerde, “Öyle Bir gün gelecek ki, derin devletin AKP'yi Fehmi Altınbilek sayesinde nasıl ele geçirdiğine tüm Türkiye şahit olacaktır! Buradan Tüm siyasetçilere, bürokrat ve is adamlarına Sesleniyorum; Fehmi Altınbilek ve ekibinden uzak durun!!!” ifadelerine yer vermişti. Hesap daha öncede Dolmabahçe ve Sultanahmet saldırılarında polisten verdiği DHKP-C sızıntılarıyla göze çarpmıştı.




#Fehmi Altınbilek
#Asuman Altınbilek
#İlhami Yıldırım
9 yıl önce