|

Algı operasyonuyla topyekün mücadele

Son günlerde terör örgütleri ve FETÖ başta olmak üzere yurt dışında Türkiye’ye karşı yapılan algı operasyonlarına karşı hem hükümet hem de AK Parti çalışma yürütüyor. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, siyasi partiler arası diyalog çalışmasını hayata geçirdi. AK Parti’den oluşturulan ekip farklı ülkelerdeki iktidar ve muhalefet partileri ile görüşmeler gerçekleştirmeye başladı.

Fazlı Şahan
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:13 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti Genel Merkez Binası
AK Parti Genel Merkez Binası

Çalışma kapsamında AK Parti heyeti, Brüksel’de, Almanya’da, Rusya’da ve Çin’de görüşmeler gerçekleştirdi. Brüksel ve Almanya’da iktidar partilerinin yanı sıra muhalefetteki partilerle de görüşme yapıldı. Rusya’da Putin’in partisi Birleşik Rusya Partisi ile AK Parti arasında protokol imzalandı. Çin’de Çin Komünist Partisi ile de temaslar yürütüldü.

ABD’YE GİDECEKLER

  • Diyalog çalışması kapsamında önümüzdeki süreçte İngiltere, Fransa, Amerika ve Malezya’da iktidar ve muhalefet partileri ile AK Partili isimler bir araya gelecek. AK Parti kaynakları, yaptıkları görüşmelerde Türkiye’ye yönelik kara propagandayı belgeleri ile çürüttüklerini belirterek, “Bu algı operasyonuna karşı eli kolu bağlı duracak değiliz. Parti olarak partiler arası diyalog adı altında bir çalışma başlattık. Gittiğimiz ülkelerde sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, iş dünyası ve medya temsilcileri ile temaslarımız oluyor. Dış algıyı oluşturan en önemli unsurlardan biri ana muhalefet başta olmak üzere yurt içindeki bazı çevreler. İktidarı eleştireceğiz derken Türkiye’yi yurt dışında karalayan bir takım kesimlerin olduğunu da görüyoruz” ifadelerini kulandı.
#FETÖ
#Algı Operasyonu
#AK Parti
5 yıl önce