Ayşe Tokyaz cinayet soruşturması: Katil zanlısı 2 yıl önce ölen eski sevgilisi için de ifade verecek
16:01, 17/07/2025, PerşembeG: Güncelleme: 16:17, 17/07/2025, Perşembe
Yeni Şafak

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni detaylar...
İstanbul’da hemşirelik bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Tokyaz’ın eski sevgilisi tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Cemil Koç’un iki yıl önce başka bir eski sevgilisinin şüpheli ölümüne ilişkin yeniden ifade vereceği öğrenildi. Tokyaz’ın cansız bedeni valize konularak Eyüpsultan’da bir yol kenarına bırakılmıştı.
Tokyaz’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 7 kişi arasında, meslekten ihraç edilmiş eski polis memuru Cemil Koç’un da bulunduğu belirtildi. Genç kızın, evlilik vaadiyle kandırılarak Koç’un evine çağrıldığı ve burada darp edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Olaydan sonra cesedin bir valize konularak Eyüpsultan’a taşındığı, kan izlerini yok etmek için evin boyandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürerken şüpheli Cemil Koç'un, 2 yıl önce Türkmenistan uyruklu eski sevgilisi olduğu öne sürülen Ece Gül Övezova'nın Diyarbakır'da şüpheli bir şekilde 6. kattan düşerek öldüğü ortaya çıktı.

İlk cinayet değil mi?
Daha önce de benzer bir ölüm vakası yaşanmıştı. Cemil Koç’un adının, 2 yıl önce Diyarbakır’da Türkmenistan uyruklu eski sevgilisi Ece Gül Övezova’nın altıncı kattan düşerek hayatını kaybettiği şüpheli ölümle de anıldığı ortaya çıktı. Olayın ardından ifadesi alınan Koç’un, Tokyaz cinayetinden sonra bu dosya kapsamında yeniden sorguya çağrılacağı bildirildi.

Tüyler ürperten itiraf: Cesedi valize ben koydum
Cemil Koç’un savcılık ifadesinde ise skandal detaylar yer aldı. Genç kızı darp etmediğini öne süren Koç, “Uyuşturucu etkisi altındaydı. Merdivenlerden düştü ve kafasını çarptı. Hareket etmediğini fark edince öldüğünü anladım. Paniğe kapıldım, bir arkadaşımı aradım. Valize koyup evi terk ettik” dedi.
Cinayet sonrası başlatılan operasyonla birlikte gözaltına alınan 7 kişiden biri olan taksi şoförü Necmettin E. ise ifadesinde, “Valizin içinde ceset olduğunu bilmiyordum. Ne olduğunu sorduğumda ‘önemli bir şey değil, karıştırma’ dediler. Ceset olduğunu bilsem asla kabul etmezdim” diyerek kendini savundu.

İçişleri Bakanlığı devrede
İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili bir mülkiye müfettişi ve bir polis müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Açıklamada, “Ayşe Tokyaz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.
Ayşe Tokyaz’ın cenazesi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde toprağa verilirken, otopsi raporu genç kızın darp edilerek hayatını kaybettiğini kesinleştirdi. Kız kardeşi Esra Tokyaz ise “Yıllarca evlilik vaadiyle oyalandı” diyerek yaşananların sistematik bir kandırma ve şiddet olduğunu ifade etmişti.

Hayat
Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni iddia: Katil cesedi taşıması için taksiciye 500 bin lira teklif etmiş

Gündem
İçişleri'nden Ayşe Tokyaz açıklaması: Mülkiye Müfettişi ve bir Polis Müfettişi görevlendirildi

Gündem
Türkiye'nin gündemine oturan Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı: Cesedin valizle taşındığı anlar kamerada
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.