|

Bakan Bekir Pakdemirli: Manavgat'taki yangından etkilenenlerden ikisi hariç hepsi taburcu oldu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin basın açıklaması yaptı. Sabah saatlerinde müjdeli haber vermek istediklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, "Üç arkadaşımız yaralandı. Dumandan etkilenen etkilenen vatandaşlarımızın 2'si hariç hepsi taburcu oldu. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Gece boyunca çalışmalarımız sürecek." dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, alevlerin turizm ve yerleşim yerlerinden uzaklaştığını ifade etti.

20:25 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 29/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Bakanlar, Manavgat'taki orman yangınındaki son durumu basın mensuplarına aktardı.
Bakanlar, Manavgat'taki orman yangınındaki son durumu basın mensuplarına aktardı.

Manavgat'ta bugün çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Çalışmaları yerinde izleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, basın mensuplarına ortak bir açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İnşallah sabah saatlerinde müjdeli haberi vermek isteriz ama şu an bir şey söylemek için erken. Nem ve sıcaklık yüksek rüzgar yoğun.

Bir aracımızın devrilmesi sonrası üç arkadaşımız yaralandı. Hastanedeki dumandan etkilenen vatandaşlarımızın ikisi hariç hepsi taburcu oldu. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Gece boyunca çalışmalarımız sürecek.

Evleri boşaltılan aileleri konaklamaları için 700'e yakın nokta ayarlandı. Şu ana kadar bir başvuru yok.

Bakan Ersoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Orman Bakanımıza teşekkür ediyorum. Yangın yerleşim ve turizm yerlerinden uzaklaşmaya başladı. Sabah saatlerinde söndürülmesini umuyorum. El birliğiyle Antalya olarak bu yangını söndüreceğiz diye düşünüyorum.

Turizm noktalarına gidecek yollar kapatılmıştı. Alevler şu anda yerleşim yerlerinden uzak noktada. Helikopter ve uçaklar günün ilk ışıklarıyla yeniden devreye girecek.

Bakan Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

Yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Can kaybının olmaması sevindirici. Dumandan zehirlenen vatandaşlarımızın da durumları iyi. Evi yanan vatandaşlarımızla ilgili valiliğimizin kontrolünde devam ediyor.

Cumhurbaşkanımızın da vatandaşlara mesajı şu: Geçmiş olsun, can kaybı olmamasına seviniyoruz. Hasarların hepsini telafi edebiliriz.

Tarım alanlarındaki yangının zararını gördük. Serası ya da tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımızın telafisini yaparız.

Bakan Pakdemirli bir kez daha kamera karşısına geçti: Yangın henüz kontrol altına alınamadı

Söz konusu açıklamadan birkaç saat sonra yeniden kameraların karşısına geçen Bakan Pakdemirli,
"Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Öncelik yerleşim yerleri. Genel olarak söyleyeceğimiz şey şu: Birinci önceliğimiz can kaybının olmaması bizim açımızdan teselli edici. Sahada yemek, su vb. gibi herhangi bir ihtiyaç yok. Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumlar. Bir yerde kümelenmiş, yardım bekleyen vatandaş yok. Evlerinden olan, tahliye ettiğimiz vatandaşlar için yurt imkanının yüzde 90'ından fazlası reddedildi. Yangının bilançosu genelde birkaç hafta sonra ortaya çıkıyor. Çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor."
ifadelerini kullandı.



#yangın
#antalya
#manavgat
#bekir pakdemirli
3 yıl önce