|

Bez çantada parti logosu olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı seçmene dağıtılacak milyonlarca bez çantanın üzerinde parti amblemi olmayacak. Bez torbanın üretimi iş yurtlarında çalışan mahkumlar için gelir kapısı olacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 02:42 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Bez torbalardan ilk etapta bir milyon adet yaptırılacak.
Bez torbalardan ilk etapta bir milyon adet yaptırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı il başkanları toplantısında, “Plastik poşetlerle ilgili bir savaş başlattık. 31 Mart kampanyasında bez torba ve file ile kampanya yapacağız. Asla naylon poşet kullanmayacağız” vaadinde bulunmuştu.

KENEVİRDEN YAPILACAK

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından parti yönetimi de bu yönde hazırlık için çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti, seçim kampanyası boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılması için bez torba ve kenevirden yapılacak çantalar hazırlıyor.

ÇEVRE İÇİN SIFIR ATIK

Bez torbalarda AK Parti’nin amblemi olmayacak. Ancak kullanılan sloganda iktidar partisinin kısa adına vurgu dikkat çekiyor. “KorumAK ve YaşatmAK için Sıfır Atık” ifadesinin yer alacağı torbalardan ilk etapta bir milyon yaptırılacak.

MAHKUMLARDAN DESTEK

  • Bez torbaların cezaevlerinde bünyesinde üretim yapan iş yurtlarında mahkumlar ve halk eğitim merkezlerinde ki kursiyerler tarafından yapılacağı belirtiliyor. Bu kampanya ile sıfır atık projesine farkındalık desteği sağlanırken üretimde çalışanlara da ek gelir imkanı oluşacak.

EV ZİYARETLERİNDE HEDİYE

Bez torbalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting için gittiği illerde ve programlarda da dağıtılacak. Özellikle parti teşkilatlarının yapacağı ev ziyaretlerinde vatandaşa hediye edilecek. Bu sayede çevre duyarlılığına vurgu yapılacak.

#Bez çanta
#Poşet
#Logo
5 yıl önce