|

Bunların hepsini vuracaksın

15 Temmuz darbe girişiminde Etimesgut Zırhlı Birlikler davasında ifade veren eski er B.G., bir teğmenin “Halka bak, herkes ayaklanmış, sanki bir şey oluyor, bunların hepsini vuracaksın” dediğini söyledi. Akıncı Üssü’nde bir albayın da “Kim gelirse gelsin, MİT, polis, jandarma, ölene kadar çatışacağız” diye emir verdiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Sanık savunmaları ve tanık beyanları, örgütün nasıl bir nefret ve düşmanlık içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Sanık savunmaları ve tanık beyanları, örgütün nasıl bir nefret ve düşmanlık içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimindeki eylemlere ilişkin görülen davalara devam edildi. Duruşmalarda alınan sanık savunmaları ve tanık beyanları, örgütün nasıl bir nefret ve düşmanlık içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kalkışmaya direnen vatandaşlar için “Bunların hepsini vuracaksın” denilen gecede, FETÖ'cü bir albayın “Kim gelirse gelsin, MİT gelsin, polis gelsin, jandarma gelsin, ölene kadar çatışacağız” sözleri ise ihanetin boyutunu anlatmaya yetti.

'HERKES AYAKLANMIŞ'

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi. Tümen Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol'un şoförlüğünü yapan tanık eski er B.G., bir teğmenin televizyonda darbe girişimine direnen vatandaşlar için “Halka bak, herkes ayaklanmış, sanki bir şey oluyor, bunların hepsini vuracaksın” dediğini söyledi. Komutanının beyaz bir araca bindirilip götürüldüğünü kaydeden B.G., darbeci Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker'in tümen içinde gezdiğini vurguladı.

'ÇATIŞACAĞIZ'

Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 152 kişinin yargılandığı davada da sanıkların esasa ilişkin savunmaları alındı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'daki bazı kamu binalarını vuran helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Esasa ilişkin savunma yapan eski kursiyer teğmen Muhterem Yaman, Akıncı Üssü'nde sabah saatlerinde tanımadığı bir albayın çevresindekilere “Kim gelirse gelsin, MİT gelsin, polis gelsin, jandarma gelsin, ölene kadar çatışacağız” dediğini söyledi.

  • Yer: Genelkurmay Karargahı Tarih: 16 Temmuz 2016 Saat: 05.27
  • Kara Havacılık Komutanlığı'na ait helikopter, 16 Temmuz sabahı karargaha iniş yapıyor ve bu esnada bir grup asker helikopterden çok sayıda mühimmat ve silah indiriyor.

Son ana kadar silah taşımışlar

FETÖ'cülerin, 15 Temmuz darbe girişimi püskürtülmesine rağmen 16 Temmuz sabahına kadar Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na helikopterle silah ve mühimmat taşıdıkları ortaya çıktı. Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler, cuntacıların helikopterle karargaha silah ve mühimmat indirdiğini gözler önüne serdi. Görüntülere ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda mühimmatın karargahın farklı noktalarında konuşlanan askerlere dağıtıldığı belirtildi. Cuntanın, girişimin son anına kadar darbe faaliyetlerine devam ettiğini gösteren görüntüler, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin “Çatı” davası dosyasına delil olarak eklendi.

#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce