|

Burada çocuk var

Hükümet bir taraftan sahaları şiddetten arındırmak için Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası’nda düzenlemeye giderken, STK’lar da sporda hem güvenlik hem de saygı bilincinin oluşturulması için özel çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede söz konusu öneri Sporda Şiddet, Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği’nden geldi.

Fazlı Şahan
04:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:47 - 22/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

SPORCU ÇOCUKLAR

Sporda Şiddet, Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Coşkun, “Dikkat! Sporcu Çocuklar Geliyor” projesi kapsamında hem çocuklara sporun önemini anlatmak hem de statlarda yaşanan şiddeti azaltmak için dikkat çekici bir çalışma başlattıklarını söyledi.

BURADA ÇOCUK VAR

Türk toplumunun çocuklarına çok düşkün olduğunu söyleyen Coşkun, önerilerini şöyle açtı: “Saygı ve sevginin barındığı bir yerde şiddet kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Biz de özel bir çalışma yapacağız. Türkiye’deki basketbol ve voleybol salonları da dahil olmak üzere tüm statlarda çocuklara özel bir tribün kurmayı planlıyoruz. Bütün futbolcular statlara ‘Dikkat çocuk var’ pankartı ile çıkacak. Çocuklar stattayken küfür, kavga, şiddet olaylarının biraz olsun düşeceğini düşünüyoruz. herkes küfür bile etse şöyle bir bakacak, ‘Burada çocuk var’ diyecek, utanacak ve bir daha küfür etmeyecek.”

#Spor
#Yasa
#STK
#Şiddet
#Hakan Coşkun
5 yıl önce