|

Düğün konvoyunda bahşiş faciası: 6 ölü

Elazığ Baskil'de tur atan düğün konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 6 kişi öldü, 85 kişi de yaralandı. Kazaya, gelin arabasının önünü kesip bahşiş alma geleneğinin neden olduğu belirtiliyor

00:00 - 20/10/2009 Salı
Güncelleme: 23:19 - 19/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Düğün konvoyunda bahşiş faciası: 6 ölü
Düğün konvoyunda bahşiş faciası: 6 ölü

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde Filiz Tatar ile Taner Tutar'ın düğününe katılan davetliler, saat 23:00 sıralarında araçlarına binip konvoy oluşturarak gelin arabası eşliğinde ilçede tur atıp dolaşmaya başladı. Önde gelin arabası, çok sayıda araç ilçe çıkışına geldiğinde, konvoyun önü, iddiaya göre bahşiş almak için Yakup Özbey'in kullandığı belediye otobüsü tarafından kesilmek istendi.

ANİDEN ÖNÜNE ÇIKTI

Yakup Özbey, yönetimindeki 23 FL 985 plakalı belediye otobüsüyle aniden yola çıktı. Bu sırada konvoyun önünde bulunan Vahap Özgül yönetimindeki 06 VKG 35 plakalı gelin arabası yolu kesen belediye otobüsüne çarptı. Kazaya, arkadan gelen Sami Borulday yönetimindeki 23 FK 986, Hasan Turan yönetimindeki 06 PES 710 plakalı belediye otobüsleriyle Serkan Ölmez yönetimindeki 23 HC 534 plakalı kamyonet ve Orhan Tüten yönetimindeki 23 DY 969 plakalı otomobil de karıştı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada, tam bir can pazarı yaşandı. Kazada, Hacı Özen, Arif Solmaz, Abide Ceylan, Türkan Şener, Hasan Turan ve Mehmet Özturan yaşamını yitirirken, 15'i ağır, 85 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Arka kısmı ezilen gelin arabasındaki gelin ve damat ise kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, “Bölgede bir gelenek olan gelin arabasının önünü kesme olayı burada da yapılmış. Kaza da bu nedenle meydana gelmiş” dedi. Vatandaşların da yardımıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, çok sayıda ambulans ve ilçedeki özel araçlarla Elazığ'daki hastanelere taşındı.



15 yıl önce