|

Hakaret ettirmeyiz

Başkan Erdoğan, “Biz İstiklal Marşı’yla Safahat’ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye’de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz” dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 04:23 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan, İstanbul’da Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu.
Erdoğan, İstanbul’da Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz” dedi. Erdoğan, İstanbul’daki 5 millet bahçesinin açılışı nedeniyle Başakşehir’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, güya en hararetli savunucuları olduğu andı ezbere okumaktan, İstiklal Marşımızın değil 10 kıtasını ilk iki kıtasını yanlışsız söyleyebilmekten aciz birilerinin milletin kafasını karıştırmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

HİÇ KİMSE ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Utanmadan sıkılmadan bana İstiklal Marşı’nı okuyup okumamaktan bahsediyor” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Hadi oradan, git ya... Biz onunla büyüdük onunla buralara geldik. Önce haddini bileceksin. Biz istiklal Marşı’yla Safahat’ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye’de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e ne de inancından, meşrebinden kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hararet edilmesine izin veremeyiz. Bunları birbirinin alternatifi değil hep bir arada olduğu zaman gücümüzü artıran zenginlikler olarak görüyoruz. Eleştiri, farklı düşünce, farklı değerlendirme elbette olacaktır. Türkiye’de hiç kimse eleştirilemez değildir, layüsel hiç değildir.”


DEĞERLERİMİZE SALDIRAMAZLAR

Erdoğan, bu konuda kırmızı çizgilerinin terör, kişisel hakların ihlali ve iftira olduğuna dikkati çekerek, “Teröristlerin cenazelerine gitmekten geri durmayanlar, teröre, Kobani’ye çanak tutanları cezaevinde gidip ziyaret eden CHP’liler ve diğer siyasi parti mensupları, kalkıp da bu ülkede bizim değerlerimize saldıramazlar. Medyada ve özelikle sosyal medyada yer alan şahsımıza yönelik hakaretlerde bu sınırlar aşılmadıkça, herhangi bir yola başvurmuyoruz ama aşıldığı zaman hukuk bizim için tek geçerli yoldur. Bu mahremiyet, özgürlük alanları ister halen hayatta olsun, ister olmasın herkes için geçerlidir.” diye konuştu.

ATATÜRK İSTİSMARI YAPIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ağızlarını açtıklarında, her açtıklarında Atatürk istismarı yapan, buna karşılık onun bizlere emaneti olan cumhuriyetimizi bir milim ileriye taşıyacak hiçbir icraatları bulunmayanları bir kez daha milletimizin terazisine çıkartacağız. 31 Mart 2019 seçimleri bu ülkeye, bu ülkenin şehirlerine hizmeti geçenlerle sadece ortak değerlerimizi istismarı yapanların karnelerinin milletimizin önüne çıkacağı gün olacaktır. Türkiye’nin şehirlerinin önemli bir bölümü 2004’te 2009’da, 2014’te AK Parti belediyeciliğini tercih etti. İnşallah 2019’da da milletimizin tercihi yine AK Parti belediyeciliğinden yana olacaktır ben buna inanıyorum.”


İstanbul’a beş millet bahçesi

İstanbul’da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesi, Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Başakşehir Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle Çırpıcı Millet Bahçesi, Baruthane Millet Bahçesi, Kayaşehir Millet Bahçesi ve Hoşdere Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine sunuldu. Erdoğan, Başakşehir’deki Millet Bahçesi’nin açılışının ardından telekonferans yöntemiyle diğer millet bahçelerine bağlanarak açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışta “5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz” dedi.

Adı ‘gönül belediyeciliği’

Erdoğan, “Biz hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha geniş bir kavramdan bahsediyoruz. Büyükşehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bıraktıysak, şehri baştan da yapsak o şehri tam anlamıyla kazanmış sayılmayız. O nedenle adını gönül belediyeciliği koyduk? Nasıl? Yeterli olan gönülleri kazanmak, biz gönülleri almaya geldik” dedi. Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu 5 millet bahçemiz, İstanbulumuza, milletimize hayırlı olsun, millet kıraathaneleri hayırlı olsun, yavrularımız anneleriyle babalarıyla bu bahçelerde istediği gibi eğlensin, gençlerimiz, millet kıraathanelerinde derslerini çalışsınlar, kitaplarını okusunlar orada kek, çay, çorba, pasta... Bunları da yesinler.”

  • Çevrecilik adına yakıp yıkanlar bunu görsün
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi. Erdoğan, “Geçen yıl sadece bu şehirde 180 bin ağaç dikildi. Toprakla buluşturduğumuz 4.5 milyar fidan sayesinde ülkemizi yeni ormanlarla buluşturduk. Ormanlarımızın kullanımını vatandaşlarımıza açarak evlatlarımızın doğayla iç içe olmasını temin ettik. Rabbimiz, bizlere hayırlı işlerde yarışmamızı söylüyor. Millet bahçeleri hayırlı işlerde yarıştığımız bir projemizdir. Durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Atatürk
#Başörtüsü
#Mehmet Akif Ersoy
5 yıl önce