|

İşte Ada’nın yeni camisi

Büyükada’ya yapılacak Çarşı Camii’nin projesi için yapılan yarışma sonuçlandı. Yarışmanın kazananı Yüksek Mühendis Emre Can Yılmaz’ın projesi tasarımcılarla yapılacak görüşmelerin ardından uygulanmaya başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2015 пятница
Güncelleme: 20:45 - 11/06/2015 четверг
Yeni Şafak

İstanbul Büyükada'ya yapılacak olan Çarşı Camii'nin projesi için düzenlenen “Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışması”nın kazananları belli oldu. Toplam 106 kişinin katıldığı yarışmada, jüri tarafından 74 proje değerlendirildi.



YAPIMINA BAŞLANACAK


Sonuçlara göre projenin 1'incisi İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Mühendisi Emre Can Yılmaz oldu. Yarışmayı kazanan Emre Can Yılmaz'ın projesi kapsamında Büyükada Çarşı Camii'nin yapımına başlanacak. Projenin tasarımcıları ile uygulama için yapılacak görüşmeler neticesinde caminin inşa süreci belli olacak. Yeni yapılacak caminin proje planlarına göre 300 metrekarelik ibadethane alanı olacak.



ŞABLONLA YAKLAŞMADIK


Büyükada Çarşı Camii Dernek Başkanı Veysel Karani Pekdemir yarışmayı Ada'nın sosyokültürel dokusuna uyumlu bir proje elde etmek için düzenlediklerini belirterek, “Başvuran eserlere bir şablonla yaklaşmadık” dedi.


#İstanbul Büyükada
#Çarşı Camii
#Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışmas
9 лет назад