|

Mazeret istemiyorum

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ve 2 buçuk saat süren toplantıda teşkilatına talimatlar verdi. Meclis üyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına mazeretsiz katılmalarını isteyen Erdoğan’ın, “Hiçbir mazeret istemiyorum” dediği öğrenildi.

Fazlı Şahan
04:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:16 - 22/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara teşkilatının ardından İstanbul teşkilatıyla görüştü. AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ve 2 buçuk saat süren toplantıda Erdoğan, İstanbul teşkilatına talimatlar verdi. Meclis üyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına mazeretsiz katılmalarını isteyen Erdoğan’ın, “Hiçbir mazeret istemiyorum” dediği öğrenildi. Erdoğan, İstanbul’da itiraz sürecinin devam ettiğini de söylediği kaydedildi.

YENİLDİK HAVASI VERMEYİN

Toplantıdan edinilen bilgiye göre İstanbul sonuçlarıyla ilgili konuşan Erdoğan’ın özetle şunları söylediği kaydedildi: “Bazı teşkilat mensuplarında seçimin mağlubuymuş gibi bir hissiyat var. Bu psikolojiyi üzerinizden atın. Biz seçimden birinci parti olarak çıktık. Bir iki belediye kaybetmemiz semboliktir. 39 ilçenin 1’i MHP, 24 ilçeyi biz kazandık. Yenildik havası vermeyin.

2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ

Belediyede meclis çoğunluğu bizde. Teşkilat mensupları Meclis üyeleri bu noktada çalışacaklar. Meclis üyeleri daha aktif olacaksınız. Bu noktada taviz vermeyeceksiniz. Projelerin Meclis’ten çıkması için destek olacağız. 2023-2024 hedeflerine ulaşacağız. Cumhur İttifakı gayet iyi bir ittifak. Bu ittifak devam edecek. 31 Mart’tan dersler çıkardık. Hem teşkilatlarımızı yenileceğiz hem de seçim mevzuatında gördüğümüz birtakım eksiklikleri tamamlayacağız.

KAPINIZ AÇIK OLSUN

(AK Parti’li ilçe belediye başkanlarına) Verdiğiniz projeleri hayata geçirin. 11 maddelik manifestoyu hayata geçireceğiz. Kapınız sonuna kadar açık olsun. Çok iyi hizmet yapmanız yeterli değil, halkla iç içe olun, mütevazi olun. Davada kırgınlık olmaz. İmama kızıp camiye gitmemezlik olmaz.”

ŞEHİT KANLARI VAR

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’de konuşma yaptığı sırada bazı görüntülere tepki gösteren Erdoğan’ın, “Saraçhane’de şehit kanları var” dediği öğrenildi.

TEŞKİLATI DİNLEDİ

İstanbul seçim sonuçlarını masaya yatıran Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile ilçe belediye başkanlarının yanı sıra meclis üyeleri de hazır bulundu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#İBB
5 yıl önce